Woning kopen Schouwen-Duiveland

Een woning kopen in Schouwen-Duiveland? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. In deze levendige buurt vind je diverse faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 16.983 woningen (66,4% koopwoning, 31,8% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €371.398. Op dit huizenplatform check je het woningaanbod in Schouwen-Duiveland, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Zeeland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde prijs van een woning is €371.398.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, restaurants, scholen, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4301
Netnummer0111 (+31111)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Schouwen-Duiveland februari 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in optionele koophuizen die in februari 2024 worden verkocht. Kies op basis van ligging, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen additionele aspecten als energieprestaties en de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Middelburg, Veere, Altena, Giessenlanden of Gorinchem.

woning-te-koop-schouwen-duiveland

Eigen appartement kopen in Schouwen-Duiveland

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 – 90 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en daarbij 2050 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Schouwen-Duiveland

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 en 121 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en 2350 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Schouwen-Duiveland is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 111 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2390 kWh stroom en 1180 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Schouwen-Duiveland

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 129 m2 – 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2840 kWh stroom en 1280 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3420 elektra (kWh) en 1670 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Schouwen-Duiveland

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Schouwen-Duiveland Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. D.m.v. aankoopsom, kosten koper (k.k.), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Schouwen-Duiveland

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tref je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Schouwen-Duiveland en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Schouwen-Duiveland geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 en €3.100. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Schouwen-Duiveland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schouwen-Duiveland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Schouwen-Duiveland

Deze maand (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Schouwen-Duiveland en daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Schouwen-Duiveland kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Schouwen-Duiveland vind je ongeveer 16.983 huizen. Hierbij spreken we van 15.197 (66,4%) koopwoningen en 1.786 (31,8%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 124 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €261.000 en de gem. marktprijs is €371.398. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Schouwen-Duiveland. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Schouwen-Duiveland?

Een woning in Schouwen-Duiveland verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 m3 per jaar aan gas en 2770 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (720 m3 aan gas en 2050 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1670 kuub gas en 3420 kWh elektra). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Schouwen-Duiveland passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Schouwen-Duiveland?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 33.839 mensen in 15.518 huishoudens. Het betreft 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 families zonder kinderen en 4.557 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,16 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Schouwen-Duiveland?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Schouwen-Duiveland realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4316.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie