Woning kopen Wageningen

Plannen om een woning te kopen in Wageningen? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt vind je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder vind je hier een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 18.086 woningen (42,8% koophuis, 57,1% huurhuis). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €403.316. Op dit huizenplatform tonen wij het woningaanbod in Wageningen, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €240.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €403.316.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals scholen, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWageningen
Postcode6701
Netnummer0317 (+31317)
Inwoners (gemeente)39.664
Aantal huishoudens22.676
Aantal huishoudens met kinderen4.374
Gemiddelde huishoudensgrootte1,71
Aantal woningen18.086
Aantal koopwoningen8.567
Aantal huurwoningen9.519
Gemiddelde woonoppervlakte106 m2
Gemiddelde WOZ€240.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.316
Gemiddeld gasverbruik1000 m3
Gemiddeld stroomverbruik2460 kWh

Woningaanbod Wageningen juni 2024

In ons overzicht bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Selecteer op bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals verwarming & rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Ede, Arnhem, Lingewaard, Overbetuwe en West Maas en Waal.

woning-te-koop-wageningen

Appartementen te koop Wageningen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas + 1990 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Wageningen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 119 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 900 kuub gas en 2700 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Wageningen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 & 125 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2630 kWh elektra & 1080 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Wageningen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3040 kWh stroom + 1480 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 en 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4110 stroom (kWh) + 2180 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Wageningen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Wageningen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering definitief te regelen. Gebaseerd op aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Wageningen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Wageningen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Wageningen geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 en €2.750. In onderstaande lijst verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Wageningen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wageningen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Wageningen

In juni 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Wageningen en net daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Wageningen kopen?

In de buurt van de gemeente Wageningen vind je ongeveer 18.086 woonobjecten. Het gaat daarbij om 8.567 (42,8%) koopwoningen en 9.519 (57,1%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 106 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €240.000 en de gem. verkoopprijs is €403.316. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wageningen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Wageningen?

Een woonhuis in Wageningen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1000 kuub gas en 2460 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (780 m3 aan gas en 1990 kWh stroom. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2180 m3 aan gas en 4110 stroom (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Wageningen passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Wageningen?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 39.664 personen in 22.676 huishoudens. Wat meer specifiek: 13.717 eenpersoonshuishoudens, 4.585 huishoudens zonder kinderen en 4.374 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 1,71 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Wageningen?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Wageningen realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.wageningen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6700, 6701, 6702, 6703, 6704, 6705, 6706, 6707, 6708, 6709.

Plaats een reactie