Woning kopen Lingewaard

Van plan om een woning te kopen in Lingewaard? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In de nabije buurt heb je verschillende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 20.056 woningen (72,1% koophuis, 27,5% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €390.277. Op deze pagina check je het nieuwe woningaanbod in Lingewaard, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €272.000, de gemiddelde transactieprijs is €390.277.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6681
Netnummer0481 (+31481)
Inwoners (gemeente)46.601
Aantal huishoudens19.606
Aantal huishoudens met kinderen7.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen20.056
Aantal koopwoningen16.536
Aantal huurwoningen3.520
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€272.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.277
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Lingewaard mei 2024

In het schema hierna maak je kennis met optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, ligging, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals CV-ketel of parkeeropties. Neem contact op met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Wageningen, Ede, Overbetuwe, West Maas en Waal en Druten.

woning-te-koop-lingewaard

Appartement kopen in Lingewaard

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 – 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 780 m3 gas en doorgaans 2040 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Lingewaard

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 en 118 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en daarbij 2850 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Lingewaard is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 & 123 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2970 kWh stroom + 1250 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Lingewaard

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 123 m2 & 151 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3520 kWh elektriciteit en 1440 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 – 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4290 stroom (kWh) en 1950 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Lingewaard

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Lingewaard Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. A.d.h.v. koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Lingewaard

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Lingewaard en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Lingewaard geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 – €2.650. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Lingewaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lingewaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Lingewaard

Recent (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Lingewaard en net daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Lingewaard kopen?

In en rondom de gemeente Lingewaard vind je ongeveer 20.056 woonobjecten. Dit zijn 16.536 (72,1%) koopwoningen en 3.520 (27,5%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 131 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €272.000 en de gem. marktprijs is €390.277. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lingewaard. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Lingewaard?

Een woonhuis in Lingewaard kent een gem. verbruik van 1270 m3 per jaar aan gas en 3100 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 stroom (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1950 m3 aan gas en 4290 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Lingewaard passen duurzame producten zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Lingewaard?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 46.601 inwoners in 19.606 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 5.367 eenpersoonshuishoudens, 6.709 huishoudens zonder kinderen en 7.530 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,35 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Lingewaard?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Lingewaard bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.lingewaard.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6684.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie