Woning kopen West Maas en Waal

Alles weten over woning kopen in West Maas en Waal? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de buurt zijn er uiteenlopende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop is er vlakbij mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 8.375 huizen (71% koop, 28,8% huurhuis). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €401.160. Op dit huizenplatform tonen wij het recente woningaanbod in West Maas en Waal, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €271.000, de gemiddelde woningprijs is €401.160.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6658
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)19.324
Aantal huishoudens8.303
Aantal huishoudens met kinderen2.916
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen8.375
Aantal koopwoningen7.184
Aantal huurwoningen1.191
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€401.160
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3280 kWh

Woningaanbod West Maas en Waal april 2024

Met onze huizenzoeker check je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoek op woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energielabel & aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Overbetuwe, Lingewaard, Druten, Beuningen & Wijchen.

woning-te-koop-west-maas-en-waal

Appartementen te koop West Maas en Waal

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 920 m3 gas en daarbij 2190 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis West Maas en Waal

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 110 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1010 kuub gas en daarbij 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in West Maas en Waal is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 & 119 m2.
 • Schatting: er wordt 2620 kWh elektra & 1140 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning West Maas en Waal

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 en 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3190 kWh elektra & 1390 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4200 elektra (kWh) & 1960 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in West Maas en Waal

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je woningen te koop in West Maas en Waal Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. Door middel van het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in West Maas en Waal

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in West Maas en Waal en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in West Maas en Waal geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 en €2.700. In de tabel hieronder tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in West Maas en Waal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in West Maas en Waal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in West Maas en Waal

De afgelopen periode (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in West Maas en Waal en in de buurt. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in West Maas en Waal kopen?

In en rondom de gemeente West Maas en Waal zijn er 8.375 woningen. We maken onderscheid tussen 7.184 (71%) koopwoningen en 1.191 (28,8%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 158 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €271.000 en de gem. marktprijs is €401.160. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in West Maas en Waal. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in West Maas en Waal?

Een woonobject in West Maas en Waal heeft een verbruik van gemiddeld 1460 m3 gas voor verwarming en warm water en 3280 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (920 kuub gas p/jaar en 2190 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1960 m3 aan gas en 4200 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in West Maas en Waal passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in West Maas en Waal?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 19.324 mensen in 8.303 verschillende gezinnen. Dit zijn 2.403 eenpersoonshuishoudens, 2.984 gezinnen zonder kinderen en 2.916 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,3 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in West Maas en Waal?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in West Maas en Waal bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.westmaasenwaal.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6659.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie