Woning kopen Overbetuwe

Snel een woning kopen in Overbetuwe? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de omgeving zijn er allerhande faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 20.128 huizen (68% koopwoning, 31,6% huur). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €422.478. Op deze pagina check je het beschikbare woningaanbod in Overbetuwe, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €263.000, de gemiddelde prijs van een woning is €422.478.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6661
Netnummer0488 (+31488)
Inwoners (gemeente)47.906
Aantal huishoudens19.734
Aantal huishoudens met kinderen7.999
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen20.128
Aantal koopwoningen17.462
Aantal huurwoningen2.666
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€422.478
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Overbetuwe juni 2024

In deze lijst blader je door optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Kies op basis van woningtype, ligging, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijsen andere woningeigenschappen als woninglabel & rolstoelvriendelijk. Bel of mail de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Lingewaard, Wageningen, West Maas en Waal, Druten of Beuningen.

woning-te-koop-overbetuwe

Appartement kopen in Overbetuwe

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 90 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas + 2050 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Overbetuwe

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 118 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en doorgaans 2880 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Overbetuwe is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 125 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh elektra & 1260 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Overbetuwe

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3400 kWh elektra en 1410 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 – 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4230 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Overbetuwe

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Overbetuwe Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering af te handelen. Door middel van koopsom, kosten koper, in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Overbetuwe

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder tonen wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Overbetuwe en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Overbetuwe helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 & €2.600. In onderstaande lijst check je contactgegevens van financieel adviseurs in Overbetuwe.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Overbetuwe. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Overbetuwe

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Overbetuwe en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Overbetuwe kopen?

In de hele gemeente Overbetuwe bestaan er circa 20.128 woningen. We maken onderscheid tussen 17.462 (68%) koophuizen en 2.666 (31,6%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 137 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €263.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €422.478. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Overbetuwe. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Overbetuwe?

Een huishouden in Overbetuwe gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 m3 per jaar aan gas en 3140 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (790 m3 gas en 2050 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1910 kuub aardgas en 4230 kWh stroom). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Overbetuwe passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Overbetuwe?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 47.906 mensen in 19.734 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 5.267 eenpersoonshuishoudens, 6.468 families zonder kinderen en 7.999 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,4 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Overbetuwe?

In deze streek vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Overbetuwe laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.overbetuwe.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6670, 6671.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie