Woning kopen Alblasserdam

Wil je een woning kopen in Alblasserdam? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand heb je voldoende faciliteiten als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop vind je hier een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 8.408 woningen (61% koopwoning, 38,9% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €332.755. Op deze website tonen wij het huidige woningaanbod in Alblasserdam, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €234.000, de gemiddelde transactieprijs is €332.755.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteAlblasserdam
Postcode2951
Netnummer078 (+3178)
Inwoners (gemeente)20.165
Aantal huishoudens8.236
Aantal huishoudens met kinderen3.226
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen8.408
Aantal koopwoningen5.728
Aantal huurwoningen2.680
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€234.000
Gemiddelde verkoopprijs€332.755
Gemiddeld gasverbruik1030 m3
Gemiddeld stroomverbruik2730 kWh

Woningaanbod Alblasserdam juni 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamersen extra details als duurzaamheid & aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Molenlanden, Ridderkerk, Krimpen aan den IJssel, Zuidplas of Capelle aan den IJssel.

woning-te-koop-alblasserdam

Eigen appartement kopen in Alblasserdam

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 101 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 700 m3 gas + 1930 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Alblasserdam

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 121 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1020 kuub gas en doorgaans 2880 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Alblasserdam is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3030 kWh stroom + 1240 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Alblasserdam

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 en 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3590 kWh elektra en 1370 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4400 elektriciteit (kWh) & 1960 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Alblasserdam

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Alblasserdam Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering te bevestigen. D.m.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Alblasserdam

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Alblasserdam en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Alblasserdam geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 – €2.700. In onderstaande lijst bieden we adressen van financieel adviseurs in Alblasserdam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Alblasserdam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Alblasserdam

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Alblasserdam en net daarbuiten. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Alblasserdam kopen?

In en rondom de gemeente Alblasserdam vinden we circa 8.408 huizen. De verdeling is als volgt: 5.728 (61%) koophuizen en 2.680 (38,9%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 103 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €234.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €332.755. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Alblasserdam. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Alblasserdam?

Een woning in Alblasserdam kent een gem. verbruik van 1030 m3 aan gas en 2730 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (700 m3 gas en 1930 kWh elektra. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1960 m3 per jaar aan gas en 4400 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Alblasserdam passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Alblasserdam?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 20.165 personen in 8.236 verschillende huishoudens. Er wonen 2.502 eenpersoonshuishoudens, 2.508 gezinnen zonder kinderen en 3.226 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,43 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Daarna komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Alblasserdam?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Alblasserdam laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.alblasserdam.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2950, 2951, 2952, 2953, 2954.

Plaats een reactie