Woning kopen Driebruggen

Jouw ideale woning kopen in Driebruggen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. In de buurt bestaan er meerdere faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 14.676 woningen (71,8% koopwoning, 28,1% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €429.306. Op Woningassistent.nl ontdek je het woningaanbod in Driebruggen, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €328.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €429.306.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, sportclubs, winkels, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
PlaatsDriebruggen
Postcode3465
Netnummer0348 (+31348)
Inwoners (gemeente)34.872
Aantal huishoudens14.359
Aantal huishoudens met kinderen5.503
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen14.676
Aantal koopwoningen11.765
Aantal huurwoningen2.911
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€328.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.306
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Driebruggen mei 2024

In ons overzicht verstrekken we de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, bouwjaaren additionele aspecten als duurzaamheid of en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Waarder, Hekendorp, Papekop, Linschoten of Haarzuilens.

woning-te-koop-driebruggen

Appartementen te koop Driebruggen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 760 m3 gas en 2060 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Driebruggen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 114 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas en tevens 2870 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Driebruggen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 en 113 m2.
 • Schatting: er wordt 3100 kWh stroom en 1310 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Driebruggen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 & 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 3480 kWh elektra & 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4200 elektriciteit (kWh) en 1950 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Driebruggen

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Driebruggen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. D.m.v. koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Driebruggen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Driebruggen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Driebruggen helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 – €2.800. In onderstaande lijst verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Driebruggen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Driebruggen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Driebruggen

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Driebruggen en direct omgeving. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Driebruggen kopen?

In de buurt van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk registreren wij 14.676 woningen. Dit zijn 11.765 (71,8%) koopwoningen en 2.911 (28,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 130 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €328.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €429.306. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Driebruggen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Driebruggen?

Een woonhuis in Bodegraven-Reeuwijk verbruikt gemiddeld 1230 m3 aan gas en 3010 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (760 kuub gas p/jaar en 2060 kWh stroom. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1950 m3 gas voor verwarming en warm water en 4200 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Driebruggen passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Driebruggen?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 34.872 inwoners in 14.359 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 4.112 eenpersoonshuishoudens, 4.744 families zonder kinderen en 5.503 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,41 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Driebruggen?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Driebruggen realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.bodegraven-reeuwijk.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 3465.

Plaats een reactie