Woning kopen Linschoten

Ga je een woning kopen in Linschoten? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Utrecht. In de nabije omgeving heb je toegang tot diverse faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 5.756 woningen (74,3% koophuis, 25,5% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €422.345. Op deze informatieve website bekijk je het laatste woningaanbod in Linschoten, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Utrecht.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €313.000, de gemiddelde woningprijs is €422.345.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals scholen, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteMontfoort
PlaatsLinschoten
Postcode3461
Netnummer0348 (+31348)
Inwoners (gemeente)13.917
Aantal huishoudens5.648
Aantal huishoudens met kinderen2.285
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen5.756
Aantal koopwoningen4.869
Aantal huurwoningen887
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€313.000
Gemiddelde verkoopprijs€422.345
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik3130 kWh

Woningaanbod Linschoten mei 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoom verder in op vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energieneutraal en aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Papekop, Driebruggen, Haarzuilens, De Meern of Vleuten.

woning-te-koop-linschoten

Appartement kopen in Linschoten

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 91 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 780 m3 gas en gem. 2030 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Linschoten

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 83 m2 en 106 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1070 kuub gas en +/- 3010 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Linschoten is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 88 m2 & 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3240 kWh elektriciteit & 1270 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Linschoten

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3520 kWh stroom en 1540 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 & 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4210 stroom (kWh) + 1990 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Linschoten

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Linschoten Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zal afhangen van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis in orde te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Linschoten

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Linschoten en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Linschoten geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 & €2.750. In de volgende weergave bekijk je adressen van financieel adviseurs in Linschoten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Linschoten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Linschoten

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Linschoten en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is een woning in Linschoten kopen?

In de gemeente Montfoort zijn er 5.756 woonhuizen. Dit zijn 4.869 (74,3%) koophuizen en 887 (25,5%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 128 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €313.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €422.345. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Linschoten. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Linschoten?

Een woonhuis in Montfoort verbruikt qua energie gem. zo’n 1240 kuub aardgas en 3130 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 2030 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1990 m3 gas voor verwarming en warm water en 4210 elektra (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Linschoten passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Linschoten?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 13.917 personen die we kunnen onderverdelen in 5.648 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 1.587 eenpersoonshuishoudens, 1.776 families zonder kinderen en 2.285 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,45 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Linschoten?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Linschoten zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.montfoort.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3460, 3461.

Plaats een reactie