Woning kopen Papekop

Snel een woning kopen in Papekop? Het is een erg populaire plek in de provincie Utrecht. Op korte afstand vind je verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop ontdek je hier een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 4.323 woningen (68,7% koophuis, 31,1% huurhuizen). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €426.664. Op deze website vind je het actuele woningaanbod in Papekop, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Utrecht.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €318.000, de gemiddelde woningprijs is €426.664.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteOudewater
PlaatsPapekop
Postcode3464
Netnummer0348 (+31348)
Inwoners (gemeente)10.230
Aantal huishoudens4.265
Aantal huishoudens met kinderen1.611
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen4.323
Aantal koopwoningen3.536
Aantal huurwoningen787
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€318.000
Gemiddelde verkoopprijs€426.664
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Papekop mei 2024

Met onze woningzoeker check je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals CV-ketel en en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Driebruggen, Waarder, Linschoten, Haarzuilens & De Meern.

woning-te-koop-papekop

Eigen appartement kopen in Papekop

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 95 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas & 2180 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Papekop

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 119 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1130 kuub gas en 2890 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Papekop is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3010 kWh elektriciteit + 1310 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Papekop

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 – 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3580 kWh stroom en 1670 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 en 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4410 elektriciteit (kWh) + 1980 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Papekop

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Papekop zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering te bevestigen. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Papekop

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Papekop en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Papekop geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 & €3.000. In de volgende weergave bekijk je adressen van financieel adviseurs in Papekop.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Papekop. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Papekop

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Papekop en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Papekop kopen?

In de hele gemeente Oudewater vind je ongeveer 4.323 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 3.536 (68,7%) koopwoningen en 787 (31,1%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 137 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €318.000 en de gem. marktprijs is €426.664. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Papekop. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Papekop?

Een woonhuis in Oudewater gebruikt gemiddeld 1290 kuub gas p/jaar en 3110 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2180 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1980 kuub gas p/jaar en 4410 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Papekop passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Papekop?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente leven 10.230 personen in 4.265 verschillende huishoudens. Hier wonen 1.307 eenpersoonshuishoudens, 1.347 huishoudens zonder kinderen en 1.611 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,37 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Papekop?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Papekop realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.oudewater.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3464.

Plaats een reactie