Woning kopen Haarzuilens

Ga je een woning kopen in Haarzuilens? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Utrecht. In deze levendige buurt zijn er veel voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook vind je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 159.671 huizen (45,3% koophuis, 54,3% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €469.949. Op deze pagina bieden wij het actuele woningaanbod in Haarzuilens, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Utrecht.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €327.000, de gemiddelde verkoopprijs is €469.949.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, winkels, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteUtrecht
PlaatsHaarzuilens
Postcode3455
Netnummer030 (+3130)
Inwoners (gemeente)357.597
Aantal huishoudens181.670
Aantal huishoudens met kinderen48.545
Gemiddelde huishoudensgrootte1,95
Aantal woningen159.671
Aantal koopwoningen68.405
Aantal huurwoningen91.266
Gemiddelde woonoppervlakte96 m2
Gemiddelde WOZ€327.000
Gemiddelde verkoopprijs€469.949
Gemiddeld gasverbruik710 m3
Gemiddeld stroomverbruik2360 kWh

Woningaanbod Haarzuilens mei 2024

In het schema hierna tref je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtypeen additionele aspecten als energieneutraal en mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Linschoten, Papekop, De Meern, Vleuten en Snelrewaard.

woning-te-koop-haarzuilens

Aanbod appartement kopen in Haarzuilens

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 & 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 510 m3 gas en +/- 1940 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Haarzuilens

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 111 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 920 kuub gas & 2750 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Haarzuilens is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 122 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3020 kWh elektra en 1020 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Haarzuilens

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 en 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3740 kWh elektriciteit en 1130 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4650 elektra (kWh) en 1690 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Haarzuilens

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je weet wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Haarzuilens zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning rond te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Haarzuilens

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Haarzuilens en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Haarzuilens helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 & €3.250. In het schema hier check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Haarzuilens.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haarzuilens. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Haarzuilens

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Haarzuilens en omliggende plekken. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Haarzuilens kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Utrecht vind je ongeveer 159.671 woonobjecten. Het gaat daarbij om 68.405 (45,3%) koophuizen en 91.266 (54,3%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 96 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €327.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €469.949. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haarzuilens. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Haarzuilens?

Een woonobject in Utrecht verbruikt gemiddeld 710 kuub gas p/jaar en 2360 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (510 m3 gas en 1940 kWh stroom. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1690 kuub gas p/jaar en 4650 stroom (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Haarzuilens passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Haarzuilens?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 357.597 mensen die we kunnen onderverdelen in 181.670 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 92.312 eenpersoonshuishoudens, 40.813 huishoudens zonder kinderen en 48.545 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 1,95 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Haarzuilens?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Haarzuilens zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.utrecht.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 3455.

Plaats een reactie