Woning kopen Reeuwijk

Ga je een woning kopen in Reeuwijk? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. In de buurt zijn er allerhande voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens ontdek je hier een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 14.676 huizen (71,8% koophuis, 28,1% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €429.306. Op dit woningportaal tonen wij het beschikbare woningaanbod in Reeuwijk, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zuid-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €328.000, de gemiddelde verkoopprijs is €429.306.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, natuurgebieden, sportclubs, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
PlaatsReeuwijk
Postcode2811
Netnummer0182 (+31182)
Inwoners (gemeente)34.872
Aantal huishoudens14.359
Aantal huishoudens met kinderen5.503
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen14.676
Aantal koopwoningen11.765
Aantal huurwoningen2.911
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€328.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.306
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Reeuwijk juli 2024

In deze lijst maak je kennis met optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op woningtype, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaaren extra details als CV-ketel of mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Moordrecht, Stolwijk, Boskoop, Zevenhuizen en Moerkapelle.

woning-te-koop-reeuwijk

Appartement kopen in Reeuwijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 & 101 m2.
 • Het energiegebruik is circa 760 m3 gas en gem. 2060 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Reeuwijk

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1090 kuub gas en +/- 2870 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Reeuwijk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 121 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3100 kWh stroom en 1310 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Reeuwijk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 – 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3480 kWh elektra & 1500 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 & 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4200 elektra (kWh) + 1950 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Reeuwijk

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Reeuwijk zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Gebaseerd op het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Reeuwijk

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bieden wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Reeuwijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Reeuwijk geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 & €3.250. In het schema hier vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Reeuwijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Reeuwijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Reeuwijk

Deze maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Reeuwijk en net daarbuiten. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Reeuwijk kopen?

In de hele gemeente Bodegraven-Reeuwijk vinden we circa 14.676 woonobjecten. Hierbij spreken we van 11.765 (71,8%) koophuizen en 2.911 (28,1%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 130 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €328.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €429.306. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Reeuwijk. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Reeuwijk?

Een woonhuis in Bodegraven-Reeuwijk heeft een verbruik van gemiddeld 1230 kuub gas en 3010 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 kuub gas en 2060 stroom (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1950 kuub gas en 4200 stroom (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Reeuwijk passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Reeuwijk?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 34.872 inwoners in 14.359 gezinnen. Het gaat om 4.112 eenpersoonshuishoudens, 4.744 huishoudens zonder kinderen en 5.503 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,41 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Reeuwijk?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Reeuwijk bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.bodegraven-reeuwijk.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 2810, 2811.

Plaats een reactie