Woning kopen Moordrecht

Een woning kopen in Moordrecht? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Groningen. In de regio zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 18.566 huizen (67,6% koop, 31,9% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €429.943. Op dit huizenportaal tonen wij het recente woningaanbod in Moordrecht, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €289.000, de gemiddelde woningprijs is €429.943.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals winkels, openbaar vervoer, scholen, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteZuidplas
PlaatsMoordrecht
Postcode2811
Netnummer0182 (+31182)
Inwoners (gemeente)43.885
Aantal huishoudens17.847
Aantal huishoudens met kinderen7.409
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen18.566
Aantal koopwoningen14.583
Aantal huurwoningen3.983
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€289.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.943
Gemiddeld gasverbruik1130 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Moordrecht mei 2024

In ons overzicht vind je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijsen andere eigenschappen zoals energieprestaties & aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Stolwijk, Berkenwoude, Reeuwijk, Boskoop of Zevenhuizen.

woning-te-koop-moordrecht

Appartementen te koop Moordrecht

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 97 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 740 m3 gas en 2240 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Moordrecht

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 105 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1030 kuub gas en 3050 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Moordrecht is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 – 122 m2.
 • Schatting: er wordt 3200 kWh elektra en 1240 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Moordrecht

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 – 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3630 kWh stroom & 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 en 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4270 elektriciteit (kWh) en 1910 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Moordrecht

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Moordrecht Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Moordrecht

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bekijk je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Moordrecht en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Moordrecht helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 & €2.950. In de volgende weergave check je adressen van financieel adviseurs in Moordrecht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Moordrecht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Moordrecht

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Moordrecht en net daarbuiten. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Moordrecht kopen?

In deze gemeente Zuidplas zijn er 18.566 huizen. Dit zijn 14.583 (67,6%) koopwoningen en 3.983 (31,9%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 121 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €289.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €429.943. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Moordrecht. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Moordrecht?

Een woning in Zuidplas kent een gem. verbruik van 1130 m3 per jaar aan gas en 3090 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (740 kuub aardgas en 2240 elektra (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1910 kuub gas en 4270 stroom (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Moordrecht passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Moordrecht?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 43.885 mensen die we kunnen onderverdelen in 17.847 gezinnen. Er wonen 4.788 eenpersoonshuishoudens, 5.650 families zonder kinderen en 7.409 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,43 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Moordrecht?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Moordrecht laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.zuidplas.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 2761, 2811, 2840, 2841, 2913.

Plaats een reactie