Woning kopen Stolwijk

Wil je een woning kopen in Stolwijk? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast is er vlakbij een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 23.944 woningen (65,9% koopwoning, 34% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €386.435. Op dit woningportaal check je het actuele woningaanbod in Stolwijk, adressen van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €273.000, de basis verkoopprijs is €386.435.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals sportclubs, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
PlaatsStolwijk
Postcode2821
Netnummer0182 (+31182)
Inwoners (gemeente)56.319
Aantal huishoudens23.726
Aantal huishoudens met kinderen8.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen23.944
Aantal koopwoningen19.265
Aantal huurwoningen4.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€273.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.435
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Stolwijk mei 2024

In ons overzicht verstrekken we de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Kies op basis van bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtypeen andere eigenschappen zoals verwarming & parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Berkenwoude, Gouderak, Moordrecht, Reeuwijk en Boskoop.

woning-te-koop-stolwijk

Appartement kopen in Stolwijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 95 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 770 m3 gas en +/- 1960 kWh stroom.

Rijtjeshuis Stolwijk

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 117 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1070 kuub gas en daarbij 2760 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Stolwijk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 – 117 m2.
 • Schatting: er wordt 2900 kWh elektra en 1250 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Stolwijk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 & 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3400 kWh elektra + 1460 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 en 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4110 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Stolwijk

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Stolwijk Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te handelen. Op basis van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Stolwijk

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Stolwijk en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Stolwijk geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 en €2.900. In de opsomming hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Stolwijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stolwijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Stolwijk

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Stolwijk en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Stolwijk kopen?

In en rondom de gemeente Krimpenerwaard registreren wij 23.944 huizen. Dit zijn 19.265 (65,9%) koopwoningen en 4.679 (34%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 127 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €273.000 en de gem. marktprijs is €386.435. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Stolwijk. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Stolwijk?

Een woning in Krimpenerwaard gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1230 m3 gas en 2930 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (770 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1960 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1940 kuub gas p/jaar en 4110 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Stolwijk passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Stolwijk?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 56.319 mensen in 23.726 verschillende huishoudens. Dat betreffen 7.307 eenpersoonshuishoudens, 7.849 families zonder kinderen en 8.570 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,35 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of social media. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Stolwijk?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Stolwijk zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.krimpenerwaard.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 2820, 2821.

Plaats een reactie