Woning kopen Heinkenszand

Jouw aanstaande woning kopen in Heinkenszand? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zeeland. In de buurt zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien tref je hier een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 9.850 woningen (74% koophuis, 25,7% huur). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €297.555. Op dit woningplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Heinkenszand, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €229.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €297.555.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteBorsele
PlaatsHeinkenszand
Postcode4451
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.739
Aantal huishoudens9.505
Aantal huishoudens met kinderen3.417
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen9.850
Aantal koopwoningen9.082
Aantal huurwoningen768
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.555
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod Heinkenszand juli 2024

In deze lijst verstrekken we de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Selecteer op vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen relevante factoren als CV-ketel en aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in s-Heerenhoek, Borssele, s-Heer Abtskerke, Nisse & Ovezande.

woning-te-koop-heinkenszand

Appartement kopen in Heinkenszand

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 – 103 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 730 m3 gas en 1870 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Heinkenszand

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 81 m2 – 109 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 970 kuub gas + 2250 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Heinkenszand is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 & 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2400 kWh elektra + 1110 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Heinkenszand

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 154 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2790 kWh stroom & 1190 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 & 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 3380 stroom (kWh) en 1590 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Heinkenszand

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Heinkenszand Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Aan de hand van het bod, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Heinkenszand

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tref je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Heinkenszand en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Heinkenszand helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 & €3.150. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Heinkenszand.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heinkenszand. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Heinkenszand

Deze maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Heinkenszand en direct omgeving. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Heinkenszand kopen?

In deze gemeente Borsele registreren wij 9.850 huizen. Het gaat om 9.082 (74%) koophuizen en 768 (25,7%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 143 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €229.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.555. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heinkenszand. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Heinkenszand?

Een woonhuis in Borsele gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1250 m3 per jaar aan gas en 2780 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (730 m3 gas voor verwarming en warm water en 1870 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1590 m3 gas en 3380 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Heinkenszand passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Heinkenszand?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 22.739 personen in 9.505 gezinnen. Dit zijn 2.810 eenpersoonshuishoudens, 3.278 huishoudens zonder kinderen en 3.417 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,37 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Heinkenszand?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Heinkenszand plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.borsele.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4450, 4451.

Plaats een reactie