Woning kopen Borssele

Wil je een woning kopen in Borssele? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zeeland. In de omgeving zijn er meerdere voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 9.850 woningen (74% koop, 25,7% huurwoning). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €297.555. Op deze pagina bieden wij het actuele woningaanbod in Borssele, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €229.000, de doorsnee verkoopprijs is €297.555.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels, scholen, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteBorsele
PlaatsBorssele
Postcode4454
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.739
Aantal huishoudens9.505
Aantal huishoudens met kinderen3.417
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen9.850
Aantal koopwoningen9.082
Aantal huurwoningen768
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.555
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod Borssele april 2024

Met onze huizenzoeker vind je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Selecteer op bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijsen extra details als energielabel en en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het woningaanbod Nieuwdorp, Lewedorp, s-Heerenhoek, Heinkenszand en s-Heer Abtskerke.

woning-te-koop-borssele

Appartementen te koop Borssele

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 en 99 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 730 m3 gas en +/- 1870 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Borssele

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 & 106 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 970 kuub gas en daarbij 2250 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Borssele is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 en 121 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2400 kWh elektriciteit & 1110 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Borssele

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 & 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2790 kWh stroom en 1190 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 en 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 3380 stroom (kWh) en 1590 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Borssele

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je inzicht hebt in wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Borssele Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te ronden. A.d.h.v. koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Borssele

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Borssele en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Borssele geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 en €3.150. In de opsomming hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Borssele.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Borssele. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Borssele

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Borssele en direct omgeving. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Borssele kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Borsele vinden we circa 9.850 woonhuizen. Je vindt hier circa 9.082 (74%) koophuizen en 768 (25,7%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 143 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €229.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €297.555. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Borssele. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Borssele?

Een woonhuis in Borsele heeft een verbruik van gemiddeld 1250 kuub gas en 2780 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (730 kuub gas en 1870 stroom (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1590 kuub gas en 3380 kWh electriciteit). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Borssele passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Borssele?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 22.739 personen in 9.505 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 2.810 eenpersoonshuishoudens, 3.278 huishoudens zonder kinderen en 3.417 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,37 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Nu begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Borssele?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Borssele laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.borsele.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 4454.

Plaats een reactie