Woning kopen Borsele

Snel een woning kopen in Borsele? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zeeland. In de nabije buurt heb je veel voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 9.850 huizen (74% koophuis, 25,7% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €297.555. Op deze informatieve website vind je het nieuwe woningaanbod in Borsele, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Zeeland.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €229.000, de gemiddelde woningprijs is €297.555.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals restaurants, natuurgebieden, winkels, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteBorsele
Postcode4451
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.739
Aantal huishoudens9.505
Aantal huishoudens met kinderen3.417
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen9.850
Aantal koopwoningen9.082
Aantal huurwoningen768
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.555
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod Borsele juli 2024

Met onze huizenzoeker vind je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals woninglabel of parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Goes, Noord-Beveland, Kapelle, Reimerswaal en Vlissingen.

woning-te-koop-borsele

Appartementen te koop Borsele

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 103 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 730 m3 gas en 1870 kWh stroom.

Rijtjeshuis Borsele

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 120 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 970 kuub gas en 2250 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Borsele is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 120 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2400 kWh elektra & 1110 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Borsele

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 en 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2790 kWh elektra + 1190 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 3380 stroom (kWh) en 1590 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Borsele

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Borsele Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering te bevestigen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Borsele

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Borsele en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Borsele geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 & €3.150. In het schema hier bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Borsele.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Borsele. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Borsele

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Borsele en daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Borsele kopen?

In de buurt van de gemeente Borsele vinden we circa 9.850 woonhuizen. Het gaat daarbij om 9.082 (74%) koophuizen en 768 (25,7%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 143 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €229.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €297.555. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Borsele. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Borsele?

Een woonhuis in Borsele gebruikt gemiddeld 1250 kuub gas en 2780 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (730 m3 per jaar aan gas en 1870 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1590 m3 gas voor verwarming en warm water en 3380 elektra (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Borsele passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Borsele?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 22.739 inwoners die we kunnen onderverdelen in 9.505 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.810 eenpersoonshuishoudens, 3.278 huishoudens zonder kinderen en 3.417 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,37 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Borsele?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Borsele plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.borsele.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 4450, 4451.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie