Woning kopen s-Heerenhoek

Van plan om een woning te kopen in s-Heerenhoek? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zeeland. Op korte afstand bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 9.850 huizen (74% koop, 25,7% huur). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €297.555. Op Woningassistent.nl vind je het actuele woningaanbod in s-Heerenhoek, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zeeland.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €229.000, de gemiddelde prijs van een woning is €297.555.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteBorsele
Plaatss-Heerenhoek
Postcode4453
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.739
Aantal huishoudens9.505
Aantal huishoudens met kinderen3.417
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen9.850
Aantal koopwoningen9.082
Aantal huurwoningen768
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.555
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod s-Heerenhoek juni 2024

In ons overzicht check je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoek op woningtype, vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als energieneutraal en en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Borssele, Nieuwdorp, Heinkenszand, s-Heer Abtskerke en Nisse.

woning-te-koop-s-heerenhoek

Appartementen te koop s-Heerenhoek

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 en 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 730 m3 gas en +/- 1870 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis s-Heerenhoek

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 77 m2 en 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 970 kuub gas en tevens 2250 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in s-Heerenhoek is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 91 m2 & 113 m2.
 • Schatting: er wordt 2400 kWh elektra en 1110 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen s-Heerenhoek

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 130 m2 & 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2790 kWh elektriciteit & 1190 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 & 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3380 elektra (kWh) & 1590 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in s-Heerenhoek

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in s-Heerenhoek Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis definitief te regelen. Aan de hand van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in s-Heerenhoek

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bekijk je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in s-Heerenhoek en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in s-Heerenhoek geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 – €3.200. In de volgende weergave check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in s-Heerenhoek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in s-Heerenhoek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in s-Heerenhoek

Deze maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in s-Heerenhoek en omgeving. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is een woning in s-Heerenhoek kopen?

In de gemeente Borsele zijn er 9.850 woonhuizen. Het gaat daarbij om 9.082 (74%) koopwoningen en 768 (25,7%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 143 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €229.000 en de gem. marktprijs is €297.555. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in s-Heerenhoek. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in s-Heerenhoek?

Een huis in Borsele heeft een verbruik van gemiddeld 1250 m3 aan gas en 2780 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (730 kuub aardgas en 1870 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1590 m3 per jaar aan gas en 3380 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in s-Heerenhoek passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in s-Heerenhoek?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 22.739 inwoners die we kunnen onderverdelen in 9.505 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.810 eenpersoonshuishoudens, 3.278 families zonder kinderen en 3.417 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,37 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in s-Heerenhoek?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning s-Heerenhoek plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.borsele.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4453.

Plaats een reactie