Woning kopen Nisse

Alles weten over woning kopen in Nisse? Het is een gezellige plaats in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien geniet je hier ook van een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 9.850 huizen (74% koophuis, 25,7% huur). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €297.555. Op dit huizenportaal tonen wij het woningaanbod in Nisse, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zeeland.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €229.000, de gemiddelde woningprijs is €297.555.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals scholen, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteBorsele
PlaatsNisse
Postcode4443
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.739
Aantal huishoudens9.505
Aantal huishoudens met kinderen3.417
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen9.850
Aantal koopwoningen9.082
Aantal huurwoningen768
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.555
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod Nisse april 2024

In het schema hierna vind je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energieneutraal en rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in s-Heer Abtskerke, Heinkenszand, Ovezande, Driewegen en Ellewoutsdijk.

woning-te-koop-nisse

Studio of appartement kopen in Nisse

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 en 94 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 730 m3 gas en doorgaans 1870 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Nisse

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 112 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 970 kuub gas en 2250 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Nisse is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 – 114 m2.
 • Schatting: er wordt 2400 kWh stroom en 1110 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Nisse

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 & 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2790 kWh elektra en 1190 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 198 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3380 elektriciteit (kWh) en 1590 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Nisse

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nisse Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. D.m.v. het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Nisse

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Nisse en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Nisse geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 – €2.650. In het schema hier bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Nisse.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nisse. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Nisse

Recent (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Nisse en direct omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Nisse kopen?

In en rondom de gemeente Borsele vind je ongeveer 9.850 huizen. Er zijn 9.082 (74%) koophuizen en 768 (25,7%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 143 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €229.000 en de gem. verkoopprijs is €297.555. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nisse. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nisse?

Een woning in Borsele verbruikt qua energie gem. zo’n 1250 kuub gas en 2780 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (730 kuub aardgas en 1870 kWh stroom. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1590 m3 gas en 3380 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Nisse passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Nisse?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 22.739 personen die we kunnen onderverdelen in 9.505 huishoudens. Dit zijn 2.810 eenpersoonshuishoudens, 3.278 families zonder kinderen en 3.417 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,37 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Nisse?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Nisse zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.borsele.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 4443.

Plaats een reactie