Woning kopen s-Heer Abtskerke

Alles weten over woning kopen in s-Heer Abtskerke? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zeeland. In de buurt bestaan er verschillende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 9.850 woningen (74% koop, 25,7% huur). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €297.555. Op deze informatieve website bieden wij het laatste woningaanbod in s-Heer Abtskerke, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €229.000, de gemiddelde huizenprijs is €297.555.
 • In de buurt vind je volop opties zoals openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteBorsele
Plaatss-Heer Abtskerke
Postcode4444
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.739
Aantal huishoudens9.505
Aantal huishoudens met kinderen3.417
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen9.850
Aantal koopwoningen9.082
Aantal huurwoningen768
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.555
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod s-Heer Abtskerke juli 2024

In het overzicht hieronder tref je het actuele woningaanbod van juli 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel en mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Heinkenszand, s-Heerenhoek, Nisse, Ovezande of Driewegen.

woning-te-koop-s-heer-abtskerke

Eigen appartement kopen in s-Heer Abtskerke

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 103 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 730 m3 gas en 1870 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop s-Heer Abtskerke

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 83 m2 en 116 m2.
 • Het energieverbruik is circa 970 kuub gas en daarbij 2250 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in s-Heer Abtskerke is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 123 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2400 kWh elektriciteit en 1110 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen s-Heer Abtskerke

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 en 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 2790 kWh stroom & 1190 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 141 m2 en 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3380 stroom (kWh) + 1590 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in s-Heer Abtskerke

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in s-Heer Abtskerke Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding zal afhangen van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering te bevestigen. Gebaseerd op het bod, kosten koper, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in s-Heer Abtskerke

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in s-Heer Abtskerke en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in s-Heer Abtskerke geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 – €2.500. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in s-Heer Abtskerke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in s-Heer Abtskerke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in s-Heer Abtskerke

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in s-Heer Abtskerke en omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in s-Heer Abtskerke kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Borsele registreren wij 9.850 woningen. Hierbij spreken we van 9.082 (74%) koophuizen en 768 (25,7%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 143 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €229.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €297.555. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in s-Heer Abtskerke. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in s-Heer Abtskerke?

Een woning in Borsele kent een gem. verbruik van 1250 m3 aan gas en 2780 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (730 m3 gas voor verwarming en warm water en 1870 elektra (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1590 m3 gas en 3380 kWh elektra). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in s-Heer Abtskerke passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in s-Heer Abtskerke?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 22.739 mensen in 9.505 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 2.810 eenpersoonshuishoudens, 3.278 huishoudens zonder kinderen en 3.417 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,37 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in s-Heer Abtskerke?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in s-Heer Abtskerke laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.borsele.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4444.

Plaats een reactie