Woning kopen Ovezande

Ga je een woning kopen in Ovezande? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zeeland. In de nabije omgeving zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 9.850 huizen (74% koop, 25,7% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €297.555. Op deze informatieve website bieden wij het beschikbare woningaanbod in Ovezande, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Zeeland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €229.000, de gemiddelde huizenprijs is €297.555.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteBorsele
PlaatsOvezande
Postcode4441
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.739
Aantal huishoudens9.505
Aantal huishoudens met kinderen3.417
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen9.850
Aantal koopwoningen9.082
Aantal huurwoningen768
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.555
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod Ovezande juli 2024

In het overzicht hieronder tref je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen andere woningeigenschappen als zuinigheid en rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Nisse, s-Heer Abtskerke, Driewegen, Ellewoutsdijk en Oudelande.

woning-te-koop-ovezande

Aanbod appartement kopen in Ovezande

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 91 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 730 m3 gas en tevens 1870 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Ovezande

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 80 m2 & 118 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 970 kuub gas en doorgaans 2250 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Ovezande is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 94 m2 – 119 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2400 kWh stroom & 1110 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Ovezande

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 en 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2790 kWh stroom + 1190 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 – 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3380 elektriciteit (kWh) & 1590 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Ovezande

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je weet wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Ovezande Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering in orde te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Ovezande

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Ovezande en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Ovezande helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €2.000 – €2.800. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ovezande.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ovezande. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Ovezande

Recent (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Ovezande en net daarbuiten. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Ovezande kopen?

In de buurt van de gemeente Borsele zijn er 9.850 woonhuizen. Hierbij spreken we van 9.082 (74%) koophuizen en 768 (25,7%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 143 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €229.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €297.555. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ovezande. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Ovezande?

Een huis in Borsele verbruikt qua energie gem. zo’n 1250 kuub gas en 2780 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (730 m3 per jaar aan gas en 1870 stroom (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1590 m3 per jaar aan gas en 3380 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Ovezande passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Ovezande?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 22.739 personen in 9.505 verschillende gezinnen. Er wonen 2.810 eenpersoonshuishoudens, 3.278 huishoudens zonder kinderen en 3.417 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,37 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Ovezande?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ovezande laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.borsele.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4440, 4441.

Plaats een reactie