Woning kopen Lewedorp

Alles weten over woning kopen in Lewedorp? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek zijn er verschillende faciliteiten als winkels en scholen. Daarbij is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 9.850 woningen (74% koop, 25,7% huurhuizen). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €297.555. Op deze website check je het woningaanbod in Lewedorp, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €229.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.555.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteBorsele
PlaatsLewedorp
Postcode4456
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.739
Aantal huishoudens9.505
Aantal huishoudens met kinderen3.417
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen9.850
Aantal koopwoningen9.082
Aantal huurwoningen768
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.555
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod Lewedorp juni 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamersen additionele aspecten als zuinigheid en de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in s-Heer Arendskerke, Wolphaartsdijk, Nieuwdorp, Borssele & s-Heerenhoek.

woning-te-koop-lewedorp

Eigen appartement kopen in Lewedorp

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 – 100 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 730 m3 gas & 1870 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Lewedorp

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 106 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 970 kuub gas en +/- 2250 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Lewedorp is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2400 kWh elektriciteit en 1110 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Lewedorp

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 – 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2790 kWh stroom + 1190 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 & 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3380 elektriciteit (kWh) & 1590 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Lewedorp

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Lewedorp Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Op basis van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Lewedorp

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Lewedorp en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Lewedorp geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 – €2.850. In onderstaande lijst bekijk je adressen van financieel adviseurs in Lewedorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lewedorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Lewedorp

In juni 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Lewedorp en omliggende plekken. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Lewedorp kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Borsele zijn er 9.850 woonhuizen. Hierbij spreken we van 9.082 (74%) koophuizen en 768 (25,7%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 143 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €229.000 en de gem. verkoopprijs is €297.555. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Lewedorp. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Lewedorp?

Een woonhuis in Borsele kent een gem. verbruik van 1250 m3 per jaar aan gas en 2780 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (730 kuub aardgas en 1870 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1590 kuub gas en 3380 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Lewedorp passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Lewedorp?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 22.739 inwoners in 9.505 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.810 eenpersoonshuishoudens, 3.278 families zonder kinderen en 3.417 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,37 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Lewedorp?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Lewedorp bouwen. Informeer bij de gemeente (www.borsele.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 4456.

Plaats een reactie