Woning kopen Wolphaartsdijk

Jouw volgende woning kopen in Wolphaartsdijk? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zeeland. In deze levendige buurt vind je allerhande faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Verder ontdek je hier een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 18.633 huizen (59,5% koophuis, 39,3% huur). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €319.274. Op Woningassistent.nl tonen wij het nieuwe woningaanbod in Wolphaartsdijk, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zeeland.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €228.000, de gemiddelde prijs van een woning is €319.274.
 • In de regio zijn veel opties zoals kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteGoes
PlaatsWolphaartsdijk
Postcode4470
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)38.082
Aantal huishoudens17.776
Aantal huishoudens met kinderen5.359
Gemiddelde huishoudensgrootte2,1
Aantal woningen18.633
Aantal koopwoningen13.859
Aantal huurwoningen4.774
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€319.274
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod Wolphaartsdijk april 2024

In onderstaande weergave vind je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Kies op basis van ligging, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaaren relevante factoren als energieneutraal & rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in s-Heer Hendrikskinderen, Kattendijke, s-Heer Arendskerke, Lewedorp & Nieuwdorp.

woning-te-koop-wolphaartsdijk

Aanbod appartement kopen in Wolphaartsdijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 en 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 720 m3 gas + 1810 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Wolphaartsdijk

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 70 m2 – 116 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 990 kuub gas en gem. 2360 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Wolphaartsdijk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 85 m2 & 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2460 kWh elektriciteit en 1150 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Wolphaartsdijk

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 en 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2760 kWh stroom & 1250 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3560 elektra (kWh) & 1630 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Wolphaartsdijk

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Wolphaartsdijk zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. D.m.v. koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Wolphaartsdijk

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Wolphaartsdijk en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Wolphaartsdijk geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 – €2.800. In de volgende weergave verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Wolphaartsdijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wolphaartsdijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Wolphaartsdijk

Deze maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Wolphaartsdijk en net daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Wolphaartsdijk kopen?

In de hele gemeente Goes vind je ongeveer 18.633 woningen. Het gaat daarbij om 13.859 (59,5%) koophuizen en 4.774 (39,3%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 112 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €228.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €319.274. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wolphaartsdijk. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Wolphaartsdijk?

Een huis in Goes kent een gem. verbruik van 1080 kuub aardgas en 2480 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1810 kWh stroom. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1630 m3 per jaar aan gas en 3560 kWh elektra). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Wolphaartsdijk passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Wolphaartsdijk?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 38.082 mensen in 17.776 gezinnen. Dit zijn 6.845 eenpersoonshuishoudens, 5.572 families zonder kinderen en 5.359 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,1 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Wolphaartsdijk?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Wolphaartsdijk realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.goes.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4458, 4470, 4471.

Plaats een reactie