Woning kopen Nieuwdorp

Wil je een woning kopen in Nieuwdorp? Het is een gezellige plaats in de provincie Zeeland. In de nabije omgeving heb je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 9.850 huizen (74% koopwoning, 25,7% huurwoningen). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €297.555. Op dit huizenportaal ontdek je het woningaanbod in Nieuwdorp, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zeeland.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €229.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €297.555.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals scholen, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteBorsele
PlaatsNieuwdorp
Postcode4455
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.739
Aantal huishoudens9.505
Aantal huishoudens met kinderen3.417
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen9.850
Aantal koopwoningen9.082
Aantal huurwoningen768
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.555
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod Nieuwdorp april 2024

In het schema hierna verstrekken we alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoom verder in op bouwjaar, aantal kamers, ligging, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakteen relevante factoren als energieprestaties of en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Lewedorp, s-Heer Arendskerke, Borssele, s-Heerenhoek & Heinkenszand.

woning-te-koop-nieuwdorp

Eigen appartement kopen in Nieuwdorp

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 101 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 730 m3 gas + 1870 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Nieuwdorp

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 – 115 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 970 kuub gas en +/- 2250 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Nieuwdorp is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 & 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2400 kWh elektra en 1110 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Nieuwdorp

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 – 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2790 kWh elektriciteit + 1190 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 & 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 3380 stroom (kWh) en 1590 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Nieuwdorp

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Nieuwdorp zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning te bevestigen. Aan de hand van het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Nieuwdorp

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Nieuwdorp en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Nieuwdorp helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 en €2.950. In het schema hier tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Nieuwdorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwdorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Nieuwdorp

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Nieuwdorp en daarbuiten. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Nieuwdorp kopen?

In de buurt van de gemeente Borsele registreren wij 9.850 huizen. Het gaat daarbij om 9.082 (74%) koopwoningen en 768 (25,7%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 143 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €229.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €297.555. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwdorp. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nieuwdorp?

Een woonobject in Borsele kent een gem. verbruik van 1250 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2780 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (730 m3 gas en 1870 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1590 m3 per jaar aan gas en 3380 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Nieuwdorp passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Nieuwdorp?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 22.739 inwoners in 9.505 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 2.810 eenpersoonshuishoudens, 3.278 gezinnen zonder kinderen en 3.417 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,37 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Nieuwdorp?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Nieuwdorp laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.borsele.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 4455.

Plaats een reactie