Woning kopen Brunssum

Een woning kopen in Brunssum? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. In de nabije omgeving heb je diverse faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook vind je hier een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 14.464 huizen (60,9% koopwoning, 38,8% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €230.838. Op dit woningportaal blader je door het recente woningaanbod in Brunssum, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €159.000, de gemiddelde woningprijs is €230.838.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBrunssum
Postcode6444
Netnummer045 (+3145)
Inwoners (gemeente)27.821
Aantal huishoudens13.580
Aantal huishoudens met kinderen4.005
Gemiddelde huishoudensgrootte2,02
Aantal woningen14.464
Aantal koopwoningen10.015
Aantal huurwoningen4.449
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€159.000
Gemiddelde verkoopprijs€230.838
Gemiddeld gasverbruik1170 m3
Gemiddeld stroomverbruik2800 kWh

Woningaanbod Brunssum maart 2024

Onderstaand ontdek je optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Zoom verder in op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, vraagprijs, woningtypeen andere woningeigenschappen als CV-ketel of de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Kerkrade, Nijmegen, Heerlen, Landgraaf & Simpelveld.

woning-te-koop-brunssum

Eigen appartement kopen in Brunssum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 – 94 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas + 2040 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Brunssum

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 – 124 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas en 2890 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Brunssum is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 91 m2 – 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3020 kWh elektra en 1320 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Brunssum

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 129 m2 en 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3220 kWh elektra en 1430 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 en 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 3990 elektriciteit (kWh) en 1970 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Brunssum

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je weet wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Brunssum Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis te bevestigen. Gebaseerd op het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Brunssum

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Brunssum en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Brunssum geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 & €2.800. In de lijst hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Brunssum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Brunssum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Brunssum

Recent (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Brunssum en in de buurt. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Brunssum kopen?

In de gemeente Brunssum zijn er 14.464 woningen. Het gaat om 10.015 (60,9%) koophuizen en 4.449 (38,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 124 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €159.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €230.838. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Brunssum. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Brunssum?

Een woning in Brunssum gebruikt gemiddeld 1170 m3 gas voor verwarming en warm water en 2800 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (790 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 kWh stroom. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1970 kuub gas p/jaar en 3990 electriciteit (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Brunssum passen duurzame producten zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Brunssum?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 27.821 inwoners in 13.580 verschillende gezinnen. Het gaat om 5.237 eenpersoonshuishoudens, 4.338 gezinnen zonder kinderen en 4.005 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,02 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Brunssum?

In deze streek zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Brunssum laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.brunssum.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6440, 6441, 6442, 6443, 6444, 6445, 6446.

Plaats een reactie