Woning kopen Provincie Limburg

In het overzicht hieronder bekijk je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakteen additionele aspecten als isolatie of de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. 

Bekijk direct het complete woningaanbod in Venray, Bergen Limburg, Venlo, Beesel, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Weert, Nederweert, Roermond, Maasgouw, Roerdalen, Leudal, Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Stein, Beek, Maastricht, Meerssen, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Beekdaelen, Voerendaal, Simpelveld, Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Mook en Middelaar en Gennep.

Appartementen te koop Provincie Limburg

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

Rijtjeshuis kopen Provincie Limburg

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Provincie Limburg is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Provincie Limburg

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

5-stappenplan: een woning kopen in Provincie Limburg

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Provincie Limburg Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering definitief te regelen. A.d.h.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Reeds verkochte huizen in Provincie Limburg

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Provincie Limburg en omliggende plekken. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda