Woning kopen Landgraaf

Ga je een woning kopen in Landgraaf? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. In de regio heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 18.152 huizen (62,6% koop, 36,8% huur). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €257.710. Op Woningassistent.nl vind je het woningaanbod in Landgraaf, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Er is een mix van tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €183.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €257.710.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals winkels, sportclubs, scholen, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLandgraaf
Postcode6371
Netnummer045 (+3145)
Inwoners (gemeente)37.445
Aantal huishoudens17.697
Aantal huishoudens met kinderen5.412
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.152
Aantal koopwoningen13.872
Aantal huurwoningen4.280
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€183.000
Gemiddelde verkoopprijs€257.710
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Landgraaf mei 2024

In het overzicht hieronder vind je het actuele woningaanbod van mei 2024. Selecteer op woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen andere woningeigenschappen als duurzaamheid en parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Heerlen, Brunssum, Simpelveld, Voerendaal en Beekdaelen.

woning-te-koop-landgraaf

Aanbod appartement kopen in Landgraaf

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 820 m3 gas en +/- 2020 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Landgraaf

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 en 124 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en gem. 2840 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Landgraaf is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 118 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh elektra + 1320 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Landgraaf

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 142 m2.
 • Verwachting: er wordt 3070 kWh stroom en 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 & 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3970 elektra (kWh) en 1980 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Landgraaf

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Landgraaf Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod zal afhangen van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning te bevestigen. Gebaseerd op woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Landgraaf

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bekijk je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Landgraaf en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Landgraaf helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 en €2.700. In de volgende weergave vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Landgraaf.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Landgraaf. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Landgraaf

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Landgraaf en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Landgraaf kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Landgraaf vind je ongeveer 18.152 woningen. Het gaat om 13.872 (62,6%) koophuizen en 4.280 (36,8%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 135 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €183.000 en de gem. verkoopprijs is €257.710. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Landgraaf. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Landgraaf?

Een huis in Landgraaf verbruikt qua energie gem. zo’n 1250 kuub gas p/jaar en 2830 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (820 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2020 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1980 kuub aardgas en 3970 kWh electriciteit). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Landgraaf passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Landgraaf?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 37.445 personen die we kunnen onderverdelen in 17.697 gezinnen. Wat meer specifiek: 6.213 eenpersoonshuishoudens, 6.072 gezinnen zonder kinderen en 5.412 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,07 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Nu komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Landgraaf?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Landgraaf laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.landgraaf.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6370, 6371, 6372, 6373, 6374.

Plaats een reactie