Woning kopen Simpelveld

Jouw aanstaande woning kopen in Simpelveld? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In de nabije buurt zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 5.185 woningen (63,1% koophuis, 36,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €288.495. Op Woningassistent.nl vind je het laatste woningaanbod in Simpelveld, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €193.000, de gemiddelde woningprijs is €288.495.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6369
Netnummer045 (+3145)
Inwoners (gemeente)10.555
Aantal huishoudens4.939
Aantal huishoudens met kinderen1.522
Gemiddelde huishoudensgrootte2,12
Aantal woningen5.185
Aantal koopwoningen3.932
Aantal huurwoningen1.253
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€193.000
Gemiddelde verkoopprijs€288.495
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik2850 kWh

Woningaanbod Simpelveld mei 2024

Met onze woningzoeker ontdek je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoek op bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamersen meer onderwerpen zoals duurzaamheid en mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Landgraaf, Heerlen, Voerendaal, Beekdaelen & Valkenburg aan de Geul.

woning-te-koop-simpelveld

Aanbod appartement kopen in Simpelveld

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 en 92 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 930 m3 gas & 2070 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Simpelveld

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 – 110 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1290 kuub gas en +/- 2800 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Simpelveld is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 – 131 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3010 kWh stroom en 1460 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Simpelveld

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 124 m2 & 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2960 kWh stroom + 1480 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 – 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3640 elektra (kWh) en 1940 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Simpelveld

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Simpelveld Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Aan de hand van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Simpelveld

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Simpelveld en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Simpelveld geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 & €2.500. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Simpelveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Simpelveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Simpelveld

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Simpelveld en omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Simpelveld kopen?

In de buurt van de gemeente Simpelveld bestaan er circa 5.185 woonhuizen. Het gaat daarbij om 3.932 (63,1%) koophuizen en 1.253 (36,5%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 150 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €193.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €288.495. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Simpelveld. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Simpelveld?

Een woonobject in Simpelveld verbruikt qua energie gem. zo’n 1380 m3 aan gas en 2850 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (930 kuub gas en 2070 kWh elektra. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3640 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Simpelveld passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Simpelveld?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 10.555 inwoners in 4.939 verschillende huishoudens. Het gaat om 1.637 eenpersoonshuishoudens, 1.780 huishoudens zonder kinderen en 1.522 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,12 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Simpelveld?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Simpelveld bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.simpelveld.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 6369.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie