Woning kopen Kerkrade

Jouw volgende woning kopen in Kerkrade? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. In de nabije omgeving heb je toegang tot uiteenlopende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 23.937 huizen (52,9% koophuis, 46,2% huurwoningen). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €216.618. Op dit woningportaal check je het actuele woningaanbod in Kerkrade, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Limburg.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €152.000, de gemiddelde huizenprijs is €216.618.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteKerkrade
Postcode6461
Netnummer045 (+3145)
Inwoners (gemeente)45.749
Aantal huishoudens22.967
Aantal huishoudens met kinderen6.328
Gemiddelde huishoudensgrootte1,95
Aantal woningen23.937
Aantal koopwoningen15.292
Aantal huurwoningen8.645
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€152.000
Gemiddelde verkoopprijs€216.618
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Kerkrade mei 2024

Hieronder maak je kennis met alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtypeen extra details als energielabel of en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Nijmegen, Berg en Dal, Brunssum, Heerlen en Landgraaf.

woning-te-koop-kerkrade

Eigen appartement kopen in Kerkrade

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 & 104 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 860 m3 gas en +/- 1980 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Kerkrade

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 76 m2 – 119 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1210 kuub gas en doorgaans 2840 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Kerkrade is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 83 m2 – 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2980 kWh elektriciteit & 1370 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Kerkrade

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 en 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3080 kWh elektra + 1540 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 198 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3880 elektra (kWh) + 2060 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Kerkrade

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Kerkrade Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Aan de hand van het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Kerkrade

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Kerkrade en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Kerkrade geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 & €2.600. In onderstaande lijst bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Kerkrade.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kerkrade. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Kerkrade

De afgelopen tijd (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Kerkrade en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Kerkrade kopen?

In de hele gemeente Kerkrade vinden we circa 23.937 woonobjecten. Het gaat om 15.292 (52,9%) koophuizen en 8.645 (46,2%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 131 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €152.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €216.618. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kerkrade. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Kerkrade?

Een woonhuis in Kerkrade gebruikt gemiddeld 1190 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2640 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (860 m3 gas voor verwarming en warm water en 1980 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2060 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3880 electriciteit (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Kerkrade passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Kerkrade?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 45.749 mensen in 22.967 huishoudens. Het betreft 9.419 eenpersoonshuishoudens, 7.220 families zonder kinderen en 6.328 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 1,95 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Kerkrade?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Kerkrade realiseren. Informeer bij de gemeente (www.kerkrade.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 6460, 6461, 6462, 6463, 6464, 6465, 6466, 6467, 6468, 6469, 6471.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie