Woning kopen Culemborg

Ga je een woning kopen in Culemborg? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving heb je toegang tot uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 12.729 woningen (63,3% koopwoning, 35,9% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €385.595. Op dit huizenportaal vind je het huidige woningaanbod in Culemborg, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de doorsnee verkoopprijs is €385.595.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, restaurants, winkels, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteCulemborg
Postcode4101
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)28.955
Aantal huishoudens12.614
Aantal huishoudens met kinderen4.657
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen12.729
Aantal koopwoningen9.553
Aantal huurwoningen3.176
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€385.595
Gemiddeld gasverbruik990 m3
Gemiddeld stroomverbruik2710 kWh

Woningaanbod Culemborg mei 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoom verder in op bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, liggingen meer onderwerpen zoals duurzaamheid en parkeermogelijkheden. Bel of mail de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Vijfheerenlanden, West Betuwe, Neder-Betuwe, Buren & Tiel.

woning-te-koop-culemborg

Appartement kopen in Culemborg

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 – 97 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 640 m3 gas en gem. 1980 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Culemborg

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 125 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 930 kuub gas + 2660 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Culemborg is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 81 m2 – 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2890 kWh elektriciteit & 1110 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Culemborg

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 – 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3380 kWh elektriciteit en 1320 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4160 stroom (kWh) en 1770 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Culemborg

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Culemborg Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod zal afhangen van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Culemborg

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Culemborg en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Culemborg helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 – €2.600. In de volgende weergave tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Culemborg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Culemborg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Culemborg

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Culemborg en in de buurt. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Culemborg kopen?

In deze gemeente Culemborg zijn er 12.729 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 9.553 (63,3%) koopwoningen en 3.176 (35,9%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 120 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €..000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €385.595. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Culemborg. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Culemborg?

Een woonobject in Culemborg verbruikt gemiddeld 990 m3 gas en 2710 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (640 m3 gas en 1980 stroom (kWh). Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1770 m3 gas en 4160 kWh stroom). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Culemborg passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Culemborg?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 28.955 personen in 12.614 verschillende huishoudens. Het betreft 4.226 eenpersoonshuishoudens, 3.731 huishoudens zonder kinderen en 4.657 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,27 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Culemborg?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Culemborg laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.culemborg.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 4100, 4101, 4102, 4103, 4104, 4105, 4106, 4107.

Plaats een reactie