Woning kopen Neder-Betuwe

Wil je een woning kopen in Neder-Betuwe? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de buurt bestaan er veel voorzieningen als winkels en scholen. Ook kan je hier genieten van een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 8.912 huizen (65,2% koop, 34,5% huurhuis). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €397.599. Op dit woningportaal check je het huidige woningaanbod in Neder-Betuwe, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €260.000, de gemiddelde woningprijs is €397.599.
 • In de regio vind je volop opties zoals openbaar vervoer, winkels, scholen, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4043
Netnummer0488 (+31488)
Inwoners (gemeente)24.339
Aantal huishoudens9.146
Aantal huishoudens met kinderen3.928
Gemiddelde huishoudensgrootte2,63
Aantal woningen8.912
Aantal koopwoningen8.152
Aantal huurwoningen760
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€260.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.599
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Neder-Betuwe maart 2024

Met onze woningzoeker bekijk je het actuele woningaanbod van maart 2024. Zoom verder in op aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energielabel en de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het woningaanbod Culemborg, Vijfheerenlanden, Buren, Tiel of Houten.

woning-te-koop-neder-betuwe

Appartement kopen in Neder-Betuwe

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 880 m3 gas & 2380 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Neder-Betuwe

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 en 119 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1110 kuub gas en 2710 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Neder-Betuwe is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2960 kWh elektra & 1260 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Neder-Betuwe

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 & 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 3480 kWh elektra & 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4490 elektra (kWh) en 2010 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Neder-Betuwe

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Neder-Betuwe Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Op basis van het bod, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Neder-Betuwe

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tref je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Neder-Betuwe en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Neder-Betuwe geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 en €3.150. In het schema hier bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Neder-Betuwe.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Neder-Betuwe. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Neder-Betuwe

Deze maand (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Neder-Betuwe en daarbuiten. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Neder-Betuwe kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Neder-Betuwe bestaan er circa 8.912 huizen. Hierbij spreken we van 8.152 (65,2%) koophuizen en 760 (34,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 144 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €260.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €397.599. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Neder-Betuwe. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Neder-Betuwe?

Een huis in Neder-Betuwe verbruikt qua energie gem. zo’n 1420 kuub gas en 3340 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (880 m3 aan gas en 2380 kWh stroom. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2010 m3 gas voor verwarming en warm water en 4490 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Neder-Betuwe passen duurzame producten zoals zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Neder-Betuwe?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 24.339 personen die we kunnen onderverdelen in 9.146 verschillende gezinnen. Dit zijn 2.490 eenpersoonshuishoudens, 2.728 gezinnen zonder kinderen en 3.928 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,63 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Neder-Betuwe?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Neder-Betuwe bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.nederbetuwe.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4043.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie