Woning kopen West Betuwe

Wil je een woning kopen in West Betuwe? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de omgeving heb je toegang tot voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop ontdek je hier een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 20.996 woningen (71,6% koopwoning, 27,3% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €426.523. Op deze pagina check je het woningaanbod in West Betuwe, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €..000, de gemiddelde woningprijs is €426.523.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals sportclubs, restaurants, winkels, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4191
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod West Betuwe mei 2024

Bijgaand verstrekken we alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, liggingen additionele aspecten als verwarming & de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Gorinchem, Giessenlanden, Vijfheerenlanden, Culemborg & Neder-Betuwe.

woning-te-koop-west-betuwe

Een appartement kopen in West Betuwe

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 en 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en tevens 2100 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen West Betuwe

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 121 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1020 kuub gas en daarbij 2770 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in West Betuwe is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 118 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2940 kWh stroom en 1170 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning West Betuwe

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3420 kWh elektriciteit + 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 & 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4280 elektra (kWh) en 1920 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in West Betuwe

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je weet wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in West Betuwe Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. A.d.h.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in West Betuwe

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in West Betuwe en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in West Betuwe helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 en €2.600. In onderstaande lijst check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in West Betuwe.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in West Betuwe. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in West Betuwe

In mei 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in West Betuwe en direct omgeving. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in West Betuwe kopen?

In deze gemeente West Betuwe vinden we circa 20.996 woonhuizen. Het gaat om 18.891 (71,6%) koopwoningen en 2.105 (27,3%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €..000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €426.523. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in West Betuwe. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in West Betuwe?

Een huis in West Betuwe heeft een verbruik van gemiddeld 1380 m3 aan gas en 3330 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (810 kuub gas en 2100 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1920 m3 gas en 4280 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in West Betuwe passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in West Betuwe?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 51.128 mensen die we kunnen onderverdelen in 20.513 gezinnen. Dat betreffen 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 families zonder kinderen en 8.164 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,46 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in West Betuwe?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in West Betuwe zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4190, 4191.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie