Woning kopen Vijfheerenlanden

Jouw volgende woning kopen in Vijfheerenlanden? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Utrecht. In de regio zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Tevens vind je hier een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 24.196 woningen (62,3% koopwoning, 37,5% huurhuizen). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €385.814. Op dit woningplatform vind je het beschikbare woningaanbod in Vijfheerenlanden, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Utrecht.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €256.000, de gemiddelde woningprijs is €385.814.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4141
Netnummer0347 (+31347)
Inwoners (gemeente)56.811
Aantal huishoudens23.339
Aantal huishoudens met kinderen9.134
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen24.196
Aantal koopwoningen19.144
Aantal huurwoningen5.052
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€385.814
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Vijfheerenlanden april 2024

Hieronder blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals energielabel en aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in West Betuwe, Gorinchem, Culemborg, Neder-Betuwe of Buren.

woning-te-koop-vijfheerenlanden

Eigen appartement kopen in Vijfheerenlanden

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 760 m3 gas en tevens 1980 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Vijfheerenlanden

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 125 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1040 kuub gas en 2760 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Vijfheerenlanden is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2840 kWh stroom & 1200 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Vijfheerenlanden

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 & 148 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3430 kWh stroom en 1460 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 141 m2 – 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4010 elektriciteit (kWh) en 1870 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Vijfheerenlanden

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Vijfheerenlanden Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis rond te maken. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Vijfheerenlanden

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Vijfheerenlanden en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Vijfheerenlanden helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 – €2.700. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Vijfheerenlanden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vijfheerenlanden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Vijfheerenlanden

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Vijfheerenlanden en direct omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Vijfheerenlanden kopen?

In de buurt van de gemeente Vijfheerenlanden vind je ongeveer 24.196 woonobjecten. Je vindt hier circa 19.144 (62,3%) koophuizen en 5.052 (37,5%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 121 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €256.000 en de gem. marktprijs is €385.814. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vijfheerenlanden. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Vijfheerenlanden?

Een huis in Vijfheerenlanden gebruikt gemiddeld 1180 m3 gas voor verwarming en warm water en 2860 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1980 kWh stroom. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1870 kuub gas p/jaar en 4010 kWh elektra). Veel bezitters van huizen te koop in Vijfheerenlanden passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Vijfheerenlanden?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 56.811 mensen in 23.339 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.793 eenpersoonshuishoudens, 7.412 gezinnen zonder kinderen en 9.134 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,4 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Vervolgens begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Vijfheerenlanden?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Vijfheerenlanden bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4130, 4131, 4132, 4133.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie