Woning kopen Buren

Jouw volgende woning kopen in Buren? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving bestaan er veel dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien vind je hier een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 10.933 woningen (74,6% koop, 25,1% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €429.241. Op dit woningportaal tonen wij het actuele woningaanbod in Buren, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €322.000, de doorsnee verkoopprijs is €429.241.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, scholen, restaurants, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBuren
Postcode4021
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)26.749
Aantal huishoudens11.053
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen10.933
Aantal koopwoningen10.100
Aantal huurwoningen833
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€322.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.241
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3560 kWh

Woningaanbod Buren mei 2024

In deze lijst check je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Selecteer op bouwjaar, ligging, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals duurzaamheid & de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Neder-Betuwe, Culemborg, Tiel, Houten en Bunnik.

woning-te-koop-buren

Een appartement kopen in Buren

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 – 104 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 960 m3 gas en +/- 2500 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Buren

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 115 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1090 kuub gas en +/- 2770 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Buren is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3040 kWh elektra + 1250 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Buren

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3500 kWh stroom & 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 – 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4420 elektra (kWh) + 1990 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Buren

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Buren zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Buren

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Buren en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Buren geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 & €2.950. In de tabel hieronder bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Buren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Buren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Buren

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Buren en in de buurt. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in Buren kopen?

In de buurt van de gemeente Buren bestaan er circa 10.933 woonobjecten. Je vindt hier circa 10.100 (74,6%) koopwoningen en 833 (25,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 157 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €322.000 en de gem. marktprijs is €429.241. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Buren. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Buren?

Een woonobject in Buren heeft een verbruik van gemiddeld 1520 m3 per jaar aan gas en 3560 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (960 m3 gas voor verwarming en warm water en 2500 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1990 m3 gas voor verwarming en warm water en 4420 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Buren passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Buren?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 26.749 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.053 verschillende gezinnen. Er wonen 2.834 eenpersoonshuishoudens, 3.990 gezinnen zonder kinderen en 4.229 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,41 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Buren?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Buren laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.buren.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4116, 4117.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie