Woning kopen Tiel

Van plan om een woning te kopen in Tiel? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving heb je diverse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien vind je hier een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 18.271 huizen (56,7% koopwoning, 43,1% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €323.105. Op dit woningportaal check je het laatste woningaanbod in Tiel, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de gemiddelde verkoopprijs is €323.105.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteTiel
Postcode4001
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)42.159
Aantal huishoudens18.726
Aantal huishoudens met kinderen6.659
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen18.271
Aantal koopwoningen13.430
Aantal huurwoningen4.841
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€323.105
Gemiddeld gasverbruik1150 m3
Gemiddeld stroomverbruik2910 kWh

Woningaanbod Tiel mei 2024

Bijgaand krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, ligging, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakteen extra details als isolatie en aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Buren, Neder-Betuwe, Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede.

woning-te-koop-tiel

Appartement kopen in Tiel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 99 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 820 m3 gas en gem. 2040 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Tiel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 & 116 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en daarbij 2960 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Tiel is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 117 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3080 kWh stroom + 1260 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Tiel

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 & 141 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3410 kWh stroom & 1440 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4410 stroom (kWh) en 2020 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Tiel

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat hij berekend heeft wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Tiel Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Aan de hand van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Tiel

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Tiel en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Tiel geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 – €3.200. In de opsomming hierna tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Tiel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tiel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Tiel

Recent (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Tiel en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Tiel kopen?

In deze gemeente Tiel vind je ongeveer 18.271 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 13.430 (56,7%) koophuizen en 4.841 (43,1%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 114 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €..000 en de gem. marktprijs is €323.105. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tiel. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Tiel?

Een huishouden in Tiel heeft een verbruik van gemiddeld 1150 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2910 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (820 kuub aardgas en 2040 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (2020 m3 aan gas en 4410 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Tiel passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Tiel?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 42.159 inwoners in 18.726 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.840 eenpersoonshuishoudens, 5.227 families zonder kinderen en 6.659 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,22 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Tiel?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Tiel bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.tiel.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 4000, 4001, 4002, 4003, 4004, 4005, 4006, 4007.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie