Woning kopen Pijnacker-Nootdorp

Alles weten over woning kopen in Pijnacker-Nootdorp? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek zijn er veel dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 21.798 woningen (71,2% koop, 28,8% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €467.075. Op Woningassistent.nl bieden wij het huidige woningaanbod in Pijnacker-Nootdorp, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €339.000, de gemiddelde prijs van een woning is €467.075.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals sportclubs, kinderopvang, winkels, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2641
Netnummer015 (+3115)
Inwoners (gemeente)55.308
Aantal huishoudens21.511
Aantal huishoudens met kinderen10.064
Gemiddelde huishoudensgrootte2,54
Aantal woningen21.798
Aantal koopwoningen16.520
Aantal huurwoningen5.278
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€339.000
Gemiddelde verkoopprijs€467.075
Gemiddeld gasverbruik950 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Pijnacker-Nootdorp juni 2024

Met onze huizenzoeker check je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid en rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Lansingerland, Westland, Midden-Delfland, Delft of Den Haag.

woning-te-koop-pijnacker-nootdorp

Appartement kopen in Pijnacker-Nootdorp

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 550 m3 gas en daarbij 2220 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Pijnacker-Nootdorp

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 en 110 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 900 kuub gas en daarbij 3120 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Pijnacker-Nootdorp is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 & 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3230 kWh stroom + 1150 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Pijnacker-Nootdorp

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 129 m2 – 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3770 kWh stroom en 1230 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4480 stroom (kWh) + 1700 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Pijnacker-Nootdorp

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Pijnacker-Nootdorp Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te handelen. Op basis van aankoopsom, kosten koper, spaartegoeden en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Pijnacker-Nootdorp

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Pijnacker-Nootdorp en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Pijnacker-Nootdorp helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 – €3.000. In de volgende weergave verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Pijnacker-Nootdorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Pijnacker-Nootdorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Pijnacker-Nootdorp

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Pijnacker-Nootdorp en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Pijnacker-Nootdorp kopen?

In de gemeente Pijnacker-Nootdorp registreren wij 21.798 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 16.520 (71,2%) koopwoningen en 5.278 (28,8%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 128 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €339.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €467.075. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Pijnacker-Nootdorp. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Pijnacker-Nootdorp?

Een woning in Pijnacker-Nootdorp heeft een verbruik van gemiddeld 950 m3 aan gas en 3080 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (550 kuub gas p/jaar en 2220 kWh stroom. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1700 m3 aan gas en 4480 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Pijnacker-Nootdorp passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Pijnacker-Nootdorp?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 55.308 mensen in 21.511 verschillende huishoudens. Het gaat om 5.386 eenpersoonshuishoudens, 6.061 huishoudens zonder kinderen en 10.064 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,54 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Pijnacker-Nootdorp?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Pijnacker-Nootdorp laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.pijnacker-nootdorp.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2640, 2641, 2642, 2643.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie