Woning kopen Doesburg

Wil je een woning kopen in Doesburg? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de regio zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 5.313 huizen (52,7% koophuis, 47,2% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €347.257. Op dit woningplatform check je het woningaanbod in Doesburg, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €211.000, de gemiddelde transactieprijs is €347.257.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteDoesburg
Postcode6981
Netnummer0313 (+31313)
Inwoners (gemeente)11.077
Aantal huishoudens5.223
Aantal huishoudens met kinderen1.638
Gemiddelde huishoudensgrootte2,1
Aantal woningen5.313
Aantal koopwoningen4.154
Aantal huurwoningen1.159
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€347.257
Gemiddeld gasverbruik1140 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Doesburg mei 2024

Met onze huizenzoeker vind je het actuele woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, ligging, woningtype, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieprestaties of aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Rheden, Doetinchem, Brummen, Montferland en Westervoort.

woning-te-koop-doesburg

Appartementen te koop Doesburg

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 98 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 670 m3 gas + 2040 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Doesburg

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 – 116 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1120 kuub gas en 2640 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Doesburg is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 en 123 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2770 kWh elektra en 1300 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Doesburg

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 – 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3220 kWh elektra & 1410 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 3600 stroom (kWh) + 1810 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Doesburg

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Doesburg Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Door middel van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Doesburg

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bekijk je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Doesburg en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Doesburg helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 – €2.550. In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Doesburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Doesburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Doesburg

In mei 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Doesburg en net daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Doesburg kopen?

In en rondom de gemeente Doesburg vinden we circa 5.313 huizen. Het gaat daarbij om 4.154 (52,7%) koophuizen en 1.159 (47,2%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 120 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €211.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €347.257. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Doesburg. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Doesburg?

Een huis in Doesburg verbruikt qua energie gem. zo’n 1140 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2680 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (670 m3 per jaar aan gas en 2040 kWh elektra. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1810 m3 aan gas en 3600 kWh electriciteit). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Doesburg passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Doesburg?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 11.077 personen die we kunnen onderverdelen in 5.223 verschillende gezinnen. Het gaat om 1.878 eenpersoonshuishoudens, 1.707 huishoudens zonder kinderen en 1.638 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,1 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Doesburg?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Doesburg bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.doesburg.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6980, 6981, 6982, 6983, 6984.

Plaats een reactie