Woning kopen Rheden

Ga je een woning kopen in Rheden? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de buurt vind je uiteenlopende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij tref je hier een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 21.281 woningen (54,9% koop, 43,9% huurwoningen). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €367.012. Op dit huizenportaal vind je het actuele woningaanbod in Rheden, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €236.000, de gemiddelde huizenprijs is €367.012.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals sportclubs, winkels, kinderopvang, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteRheden
Postcode6994
Netnummer026 (+3126)
Inwoners (gemeente)43.761
Aantal huishoudens21.128
Aantal huishoudens met kinderen6.056
Gemiddelde huishoudensgrootte2,02
Aantal woningen21.281
Aantal koopwoningen15.733
Aantal huurwoningen5.548
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€367.012
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Rheden mei 2024

In ons overzicht maak je kennis met alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, vraagprijs, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen extra details als zuinigheid en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Doetinchem, Oude IJsselstreek, Doesburg, Brummen en Montferland.

woning-te-koop-rheden

Appartementen te koop Rheden

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 94 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 870 m3 gas en daarbij 1880 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Rheden

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 – 111 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas + 2590 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Rheden is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 en 121 m2.
 • Schatting: er wordt 2760 kWh elektra en 1380 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Rheden

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 – 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3040 kWh stroom + 1570 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 & 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 4130 stroom (kWh) & 2360 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Rheden

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Rheden Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. Door middel van woningwaarde, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Rheden

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Rheden en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Rheden geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 & €2.550. In de tabel hieronder tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Rheden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rheden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Rheden

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Rheden en omgeving. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Rheden kopen?

In en rondom de gemeente Rheden zijn er 21.281 woonhuizen. Er zijn 15.733 (54,9%) koophuizen en 5.548 (43,9%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 119 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €236.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €367.012. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rheden. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Rheden?

Een woonhuis in Rheden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1330 m3 per jaar aan gas en 2680 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (870 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1880 kWh elektra. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (2360 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4130 kWh electriciteit). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Rheden passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Rheden?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 43.761 mensen die we kunnen onderverdelen in 21.128 verschillende huishoudens. Er wonen 8.644 eenpersoonshuishoudens, 6.428 huishoudens zonder kinderen en 6.056 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,02 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Rheden?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Rheden realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.rheden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6990, 6991.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie