Woning kopen Doetinchem

Ga je een woning kopen in Doetinchem? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 26.509 woningen (59,7% koop, 40,1% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €331.854. Op dit huizenportaal bekijk je het recente woningaanbod in Doetinchem, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €218.000, de doorsnee verkoopprijs is €331.854.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals openbaar vervoer, restaurants, sportclubs, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7001
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)58.001
Aantal huishoudens25.891
Aantal huishoudens met kinderen8.730
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen26.509
Aantal koopwoningen19.897
Aantal huurwoningen6.612
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€218.000
Gemiddelde verkoopprijs€331.854
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Doetinchem juni 2024

In het schema hierna vind je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Kies op basis van vraagprijs, ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamersen extra details als energielabel en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Oude IJsselstreek, Winterswijk, Rheden, Doesburg & Brummen.

woning-te-koop-doetinchem

Een appartement kopen in Doetinchem

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 780 m3 gas en +/- 1960 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Doetinchem

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 – 119 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1030 kuub gas + 2690 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Doetinchem is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2820 kWh stroom + 1180 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Doetinchem

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 – 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3270 kWh elektra + 1430 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 149 m2 en 198 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4120 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Doetinchem

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Doetinchem Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering definitief te regelen. Op basis van het bod, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Doetinchem

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tonen wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Doetinchem en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Doetinchem geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.900 en €3.050. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Doetinchem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Doetinchem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Doetinchem

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Doetinchem en in de buurt. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Doetinchem kopen?

In de buurt van de gemeente Doetinchem registreren wij 26.509 woonhuizen. Er zijn 19.897 (59,7%) koophuizen en 6.612 (40,1%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 120 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €218.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €331.854. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Doetinchem. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Doetinchem?

Een huis in Doetinchem verbruikt gemiddeld 1190 m3 aan gas en 2840 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (780 m3 per jaar aan gas en 1960 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1910 m3 gas en 4120 kWh stroom). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Doetinchem passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Doetinchem?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 58.001 mensen in 25.891 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 9.077 eenpersoonshuishoudens, 8.084 gezinnen zonder kinderen en 8.730 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,19 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Doetinchem?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Doetinchem realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.doetinchem.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7000, 7001, 7002, 7003, 7004, 7005, 7006, 7007, 7008, 7009.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie