Woning kopen Westervoort

Wil je een woning kopen in Westervoort? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de regio zijn er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarbij ontdek je hier een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 6.744 woningen (58,8% koopwoning, 41% huur). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €320.036. Op deze pagina tonen wij het woningaanbod in Westervoort, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €219.000, de gemiddelde huizenprijs is €320.036.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, scholen, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWestervoort
Postcode6931
Netnummer026 (+3126)
Inwoners (gemeente)14.971
Aantal huishoudens6.697
Aantal huishoudens met kinderen2.400
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen6.744
Aantal koopwoningen5.847
Aantal huurwoningen897
Gemiddelde woonoppervlakte118 m2
Gemiddelde WOZ€219.000
Gemiddelde verkoopprijs€320.036
Gemiddeld gasverbruik710 m3
Gemiddeld stroomverbruik2850 kWh

Woningaanbod Westervoort mei 2024

Onderstaand krijg je inzicht in alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op bouwjaar, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, liggingen additionele aspecten als duurzaamheid en aanwezigheid van een garage. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Montferland, Brummen, Duiven, Zevenaar of Rozendaal.

woning-te-koop-westervoort

Studio of appartement kopen in Westervoort

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 – 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 240 m3 gas en +/- 1840 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Westervoort

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 en 121 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 600 kuub gas en +/- 2840 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Westervoort is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 129 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2880 kWh elektriciteit & 720 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Westervoort

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 en 154 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3250 kWh elektra & 1130 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 – 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3910 stroom (kWh) en 1510 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Westervoort

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Westervoort Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod komt tot stand door de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Westervoort

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder tref je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Westervoort en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Westervoort helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 & €2.950. In het schema hier check je adressen van financieel adviseurs in Westervoort.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westervoort. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Westervoort

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Westervoort en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Westervoort kopen?

In deze gemeente Westervoort bestaan er circa 6.744 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 5.847 (58,8%) koopwoningen en 897 (41%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 118 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €219.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €320.036. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Westervoort. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Westervoort?

Een huishouden in Westervoort verbruikt gemiddeld 710 kuub aardgas en 2850 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (240 m3 gas en 1840 kWh elektra. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1510 m3 aan gas en 3910 kWh elektra). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Westervoort passen duurzame oplossingen als dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Westervoort?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 14.971 inwoners die we kunnen onderverdelen in 6.697 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.033 eenpersoonshuishoudens, 2.264 gezinnen zonder kinderen en 2.400 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,21 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Westervoort?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Westervoort laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.westervoort.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 6930, 6931, 6932.

Plaats een reactie