Woning kopen Brummen

Jouw volgende woning kopen in Brummen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt bestaan er veel faciliteiten als winkels en scholen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 9.416 huizen (62% koop, 37,9% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €377.695. Op deze website tonen wij het nieuwe woningaanbod in Brummen, gegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €268.000, de gemiddelde prijs van een woning is €377.695.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals restaurants, winkels, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBrummen
Postcode6971
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)20.726
Aantal huishoudens9.036
Aantal huishoudens met kinderen3.038
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen9.416
Aantal koopwoningen8.254
Aantal huurwoningen1.162
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€268.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.695
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Brummen mei 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in mei 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energieneutraal en mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Doesburg, Rheden, Montferland, Westervoort & Duiven.

woning-te-koop-brummen

Een appartement kopen in Brummen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 en 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 860 m3 gas en +/- 2020 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Brummen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 en 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1090 kuub gas en 2510 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Brummen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 & 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2670 kWh elektra + 1220 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Brummen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 132 m2 & 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3170 kWh elektra & 1460 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4020 elektra (kWh) en 2080 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Brummen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Brummen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. D.m.v. woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Brummen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel tonen wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Brummen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Brummen geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 & €3.300. In de volgende weergave check je contactgegevens van financieel adviseurs in Brummen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Brummen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Brummen

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Brummen en daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Brummen kopen?

In de gemeente Brummen zijn er ruim 9.416 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 8.254 (62%) koopwoningen en 1.162 (37,9%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 126 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €268.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €377.695. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Brummen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Brummen?

Een woning in Brummen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1390 m3 gas en 2950 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (860 m3 per jaar aan gas en 2020 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (2080 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4020 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Brummen passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Brummen?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 20.726 inwoners die we kunnen onderverdelen in 9.036 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 2.652 eenpersoonshuishoudens, 3.346 families zonder kinderen en 3.038 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Brummen?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Brummen laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.brummen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6970, 6971.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie