Woning kopen Montferland

Ga je een woning kopen in Montferland? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens kan je hier genieten van een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 16.016 woningen (65,7% koophuis, 34% huur). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €337.596. Op dit woningportaal tonen wij het laatste woningaanbod in Montferland, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €218.000, de gemiddelde verkoopprijs is €337.596.
 • In de regio vind je volop opties zoals winkels, scholen, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMontferland
Postcode6942
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)36.011
Aantal huishoudens15.677
Aantal huishoudens met kinderen5.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen16.016
Aantal koopwoningen13.091
Aantal huurwoningen2.925
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€218.000
Gemiddelde verkoopprijs€337.596
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Montferland mei 2024

In onderstaande weergave bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, woningtype, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, bouwjaaren meer onderwerpen zoals isolatie of aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Brummen, Doesburg, Westervoort, Duiven en Zevenaar.

woning-te-koop-montferland

Appartement kopen in Montferland

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 930 m3 gas en gem. 2280 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Montferland

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 – 122 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1090 kuub gas en tevens 2700 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Montferland is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 85 m2 – 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh elektriciteit en 1220 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Montferland

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 – 140 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3130 kWh elektra & 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 & 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4130 stroom (kWh) & 1890 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Montferland

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Montferland Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning definitief te regelen. Door middel van het bod, kosten koper (k.k.), eigen geld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Montferland

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Montferland en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Montferland geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 – €3.100. In de volgende weergave verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Montferland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Montferland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Montferland

Afgelopen maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Montferland en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Montferland kopen?

In en rondom de gemeente Montferland bestaan er circa 16.016 woningen. Je vindt hier circa 13.091 (65,7%) koopwoningen en 2.925 (34%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 147 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €218.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €337.596. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Montferland. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Montferland?

Een woonhuis in Montferland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1340 kuub aardgas en 3120 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (930 kuub aardgas en 2280 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1890 m3 per jaar aan gas en 4130 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Montferland passen duurzame producten zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Montferland?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 36.011 personen in 15.677 huishoudens. Dit zijn 4.582 eenpersoonshuishoudens, 5.589 gezinnen zonder kinderen en 5.506 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,27 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Montferland?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Montferland bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.montferland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 7038.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie