Woning kopen Garsthuizen

Alles weten over woning kopen in Garsthuizen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. In deze levendige buurt zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Daarbij vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 23.083 woningen (61% koophuis, 38,8% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €223.055. Op deze website check je het laatste woningaanbod in Garsthuizen, adresgegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Er is een mix van kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €134.000, de gemiddelde verkoopprijs is €223.055.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals scholen, natuurgebieden, winkels, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsGarsthuizen
Postcode9923
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Garsthuizen maart 2024

In ons overzicht check je optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Zoek op perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, bouwjaaren relevante factoren als CV-ketel of parkeermogelijkheden. Bel of mail de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Startenhuizen, Delfzijl, Westeremden, Stedum of Loppersum.

woning-te-koop-garsthuizen

Appartement kopen in Garsthuizen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 900 m3 gas en 1740 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Garsthuizen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 113 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1280 kuub gas en daarbij 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Garsthuizen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 – 116 m2.
 • Schatting: er wordt 2500 kWh stroom + 1420 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Garsthuizen

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 & 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2600 kWh stroom & 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 en 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3190 stroom (kWh) + 1830 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Garsthuizen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Garsthuizen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. A.d.h.v. koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Garsthuizen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Garsthuizen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Garsthuizen geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €2.750. In de lijst hierna tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Garsthuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Garsthuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Garsthuizen

Recent (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Garsthuizen en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Garsthuizen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Eemsdelta bestaan er circa 23.083 woningen. Er zijn 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 139 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €134.000 en de gem. marktprijs is €223.055. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Garsthuizen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Garsthuizen?

Een woonobject in Eemsdelta gebruikt gemiddeld 1400 m3 per jaar aan gas en 2560 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (900 kuub gas p/jaar en 1740 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1830 kuub gas p/jaar en 3190 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Garsthuizen passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Garsthuizen?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 24.678 personen in 11.591 huishoudens. Dat betreffen 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 families zonder kinderen en 3.493 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,07 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Garsthuizen?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Garsthuizen laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9923.

Plaats een reactie