Woning kopen Startenhuizen

Plannen om een woning te kopen in Startenhuizen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. In en rondom deze plek bestaan er meerdere voorzieningen als winkels en scholen. Verder ontdek je hier een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 23.083 woningen (61% koop, 38,8% huurhuizen). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €223.055. Op deze informatieve website ontdek je het nieuwe woningaanbod in Startenhuizen, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €134.000, de basis verkoopprijs is €223.055.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals kinderopvang, winkels, natuurgebieden, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsStartenhuizen
Postcode9924
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Startenhuizen maart 2024

In het schema hierna bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Selecteer op bouwjaar, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijsen andere eigenschappen zoals duurzaamheid of en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Delfzijl, Farmsum, Garsthuizen, Westeremden of Stedum.

woning-te-koop-startenhuizen

Aanbod appartement kopen in Startenhuizen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 100 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 900 m3 gas en +/- 1740 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Startenhuizen

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 121 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1280 kuub gas en +/- 2500 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Startenhuizen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2500 kWh stroom & 1420 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Startenhuizen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 en 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2600 kWh stroom + 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3190 elektriciteit (kWh) & 1830 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Startenhuizen

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Startenhuizen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te handelen. Op basis van woningwaarde, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Startenhuizen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Het taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Startenhuizen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Startenhuizen helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 en €3.250. In de opsomming hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Startenhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Startenhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Startenhuizen

Recent (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Startenhuizen en net daarbuiten. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Startenhuizen kopen?

In de gemeente Eemsdelta bestaan er circa 23.083 woonhuizen. Dit zijn 18.274 (61%) koopwoningen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 139 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €134.000 en de gem. verkoopprijs is €223.055. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Startenhuizen. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Startenhuizen?

Een huis in Eemsdelta gebruikt gemiddeld 1400 kuub aardgas en 2560 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (900 m3 gas voor verwarming en warm water en 1740 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1830 kuub aardgas en 3190 kWh stroom). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Startenhuizen passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Startenhuizen?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 24.678 personen in 11.591 gezinnen. Dat betreffen 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 families zonder kinderen en 3.493 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,07 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Startenhuizen?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Startenhuizen laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 9924.

Plaats een reactie