Woning kopen Loppersum

Van plan om een woning te kopen in Loppersum? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. Op korte afstand vind je verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast tref je hier een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 23.083 woningen (61% koophuis, 38,8% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €223.055. Op dit woningplatform vind je het beschikbare woningaanbod in Loppersum, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €134.000, de gemiddelde transactieprijs is €223.055.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsLoppersum
Postcode9919
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Loppersum februari 2024

Met onze woningzoeker check je het actuele woningaanbod van februari 2024. Zoek op bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woningtype, perceeloppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid of parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Stedum, Westeremden, Garrelsweer, Wirdum & t Zandt.

woning-te-koop-loppersum

Appartementen te koop Loppersum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 92 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en doorgaans 1740 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Loppersum

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 en 121 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1280 kuub gas en 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Loppersum is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 en 126 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2500 kWh elektriciteit & 1420 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Loppersum

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 131 m2 en 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2600 kWh stroom en 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3190 stroom (kWh) + 1830 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Loppersum

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je woningen te koop in Loppersum Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Loppersum

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Loppersum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Loppersum geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 – €2.800. In de lijst hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in Loppersum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Loppersum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Loppersum

Afgelopen maand (februari 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Loppersum en direct omgeving. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Loppersum kopen?

In de buurt van de gemeente Eemsdelta bestaan er circa 23.083 huizen. Je vindt hier circa 18.274 (61%) koopwoningen en 4.809 (38,8%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 139 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €134.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €223.055. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Loppersum. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Loppersum?

Een woonobject in Eemsdelta verbruikt qua energie gem. zo’n 1400 kuub aardgas en 2560 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (900 kuub gas p/jaar en 1740 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1830 m3 aan gas en 3190 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Loppersum passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Loppersum?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 24.678 inwoners in 11.591 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 families zonder kinderen en 3.493 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,07 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of social media. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Loppersum?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Loppersum bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.eemsdelta.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 9919.

Plaats een reactie