Woning kopen Eemsdelta

Wil je een woning kopen in Eemsdelta? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. In de regio zijn er veel voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast geniet je hier ook van een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 23.083 huizen (61% koophuis, 38,8% huurwoningen). De prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €223.055. Op dit huizenplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Eemsdelta, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €134.000, de gemiddelde prijs van een woning is €223.055.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
Postcode9918
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Eemsdelta mei 2024

In onderstaande weergave ontdek je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoom verder in op ligging, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakteen relevante factoren als energielabel en en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het woningaanbod Het Hogeland, Veendam, Groningen, Oldambt & Pekela.

woning-te-koop-eemsdelta

Appartement kopen in Eemsdelta

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 en 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en gem. 1740 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Eemsdelta

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 108 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1280 kuub gas en doorgaans 2500 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Eemsdelta is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 – 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2500 kWh elektriciteit + 1420 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Eemsdelta

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 & 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2600 kWh elektra & 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 – 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 stroom (kWh) & 1830 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Eemsdelta

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Eemsdelta Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis in orde te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Eemsdelta

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Eemsdelta en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Eemsdelta helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 – €3.150. In onderstaande lijst vind je adressen van financieel adviseurs in Eemsdelta.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eemsdelta. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Eemsdelta

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Eemsdelta en net daarbuiten. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Eemsdelta kopen?

In en rondom de gemeente Eemsdelta zijn er 23.083 huizen. Het gaat om 18.274 (61%) koopwoningen en 4.809 (38,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 139 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €134.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €223.055. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eemsdelta. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Eemsdelta?

Een huishouden in Eemsdelta heeft een verbruik van gemiddeld 1400 m3 aan gas en 2560 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1740 elektra (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1830 kuub aardgas en 3190 stroom (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Eemsdelta passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Eemsdelta?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 24.678 personen in 11.591 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 gezinnen zonder kinderen en 3.493 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,07 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Eemsdelta?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Eemsdelta bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.eemsdelta.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9901, 9902, 9903, 9904, 9905, 9906, 9907, 9908, 9909, 9911, 9912, 9913, 9914, 9915, 9917, 9918, 9919, 9921, 9922, 9923, 9924, 9931, 9932, 9933, 9934, 9936, 9937, 9945, 9946, 9947, 9948, 9949, 9987, 9991, 9992, 9993, 9994.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie