Woning kopen Westeremden

Plannen om een woning te kopen in Westeremden? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Groningen. In de nabije omgeving heb je verschillende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 23.083 huizen (61% koop, 38,8% huurhuis). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €223.055. Op dit huizenplatform bieden wij het woningaanbod in Westeremden, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €134.000, de gemiddelde huizenprijs is €223.055.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsWesteremden
Postcode9922
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Westeremden maart 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakteen extra details als CV-ketel en en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Garsthuizen, Startenhuizen, Stedum, Loppersum en Garrelsweer.

woning-te-koop-westeremden

Appartement kopen in Westeremden

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 91 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 900 m3 gas + 1740 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Westeremden

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 & 123 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1280 kuub gas en tevens 2500 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Westeremden is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 125 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2500 kWh stroom en 1420 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Westeremden

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2600 kWh elektra en 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 – 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3190 elektriciteit (kWh) & 1830 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Westeremden

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Westeremden Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning rond te maken. Op basis van de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Westeremden

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Westeremden en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Westeremden geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 – €2.750. In de lijst hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Westeremden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westeremden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Westeremden

Recent (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Westeremden en omliggende plekken. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in Westeremden kopen?

In de buurt van de gemeente Eemsdelta zijn er ruim 23.083 huizen. Er zijn 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 139 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €134.000 en de gem. verkoopprijs is €223.055. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Westeremden. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Westeremden?

Een woning in Eemsdelta gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1400 m3 aan gas en 2560 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1740 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1830 kuub gas p/jaar en 3190 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Westeremden passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Westeremden?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 24.678 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.591 verschillende huishoudens. Dat betreffen 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 gezinnen zonder kinderen en 3.493 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,07 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of social media. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Westeremden?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Westeremden bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9922.

Plaats een reactie