Woning kopen Delfzijl

Van plan om een woning te kopen in Delfzijl? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. In de buurt zijn er diverse dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook ontdek je hier een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 23.083 woningen (61% koopwoning, 38,8% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €223.055. Op dit huizenplatform tonen wij het recente woningaanbod in Delfzijl, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €134.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €223.055.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals sportclubs, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsDelfzijl
Postcode9932
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Delfzijl februari 2024

Onderstaand verstrekken we alle huizen die te koop staan in februari 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als energieneutraal & aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Farmsum, Meedhuizen, Startenhuizen, Garsthuizen & Westeremden.

woning-te-koop-delfzijl

Eigen appartement kopen in Delfzijl

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en doorgaans 1740 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Delfzijl

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 – 125 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1280 kuub gas en +/- 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Delfzijl is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 en 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2500 kWh elektriciteit en 1420 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Delfzijl

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 en 152 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2600 kWh elektra & 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 3190 elektra (kWh) en 1830 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Delfzijl

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra hij berekend heeft wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Delfzijl Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. D.m.v. aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Delfzijl

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Delfzijl en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Delfzijl geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.900 & €2.850. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Delfzijl.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Delfzijl. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Delfzijl

In februari 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Delfzijl en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Delfzijl kopen?

In de hele gemeente Eemsdelta registreren wij 23.083 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 139 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €134.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €223.055. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Delfzijl. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Delfzijl?

Een woonhuis in Eemsdelta gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1400 m3 aan gas en 2560 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (900 kuub gas p/jaar en 1740 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1830 m3 per jaar aan gas en 3190 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Delfzijl passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Delfzijl?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 24.678 inwoners in 11.591 verschillende gezinnen. Het gaat om 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 gezinnen zonder kinderen en 3.493 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,07 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de koopakte en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Delfzijl?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Delfzijl plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.eemsdelta.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9930, 9931, 9932, 9933, 9934.

Plaats een reactie