Woning kopen Stedum

Plannen om een woning te kopen in Stedum? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Groningen. In de omgeving zijn er allerhande faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien vind je in de directe omgeving een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 23.083 huizen (61% koopwoning, 38,8% huur). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €223.055. Op deze website vind je het huidige woningaanbod in Stedum, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €134.000, de gemiddelde transactieprijs is €223.055.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals winkels, natuurgebieden, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsStedum
Postcode9921
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Stedum maart 2024

Onderstaand bekijk je optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamersen additionele aspecten als energieprestaties & aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Westeremden, Garsthuizen, Loppersum, Garrelsweer & Wirdum.

woning-te-koop-stedum

Aanbod appartement kopen in Stedum

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 900 m3 gas en gem. 1740 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Stedum

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 110 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1280 kuub gas en tevens 2500 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Stedum is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2500 kWh elektra en 1420 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Stedum

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 & 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2600 kWh elektriciteit & 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3190 elektriciteit (kWh) & 1830 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Stedum

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Stedum Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te ronden. D.m.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Stedum

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder vind je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Stedum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Stedum geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 en €3.200. In onderstaande lijst bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Stedum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stedum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Stedum

Deze maand (maart 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Stedum en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in Stedum kopen?

In en rondom de gemeente Eemsdelta vind je ongeveer 23.083 woonhuizen. Het gaat daarbij om 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 139 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €134.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €223.055. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Stedum. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Stedum?

Een huishouden in Eemsdelta kent een gem. verbruik van 1400 m3 gas en 2560 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (900 kuub aardgas en 1740 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1830 m3 per jaar aan gas en 3190 elektra (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Stedum passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Stedum?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 24.678 inwoners in 11.591 gezinnen. Wat meer specifiek: 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 gezinnen zonder kinderen en 3.493 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,07 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Stedum?

In deze regio vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Stedum zetten. Informeer bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9921.

Plaats een reactie