Woning kopen Huizinge

Van plan om een woning te kopen in Huizinge? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Groningen. In de nabije buurt heb je voldoende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij ontdek je hier een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 23.083 huizen (61% koopwoning, 38,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €223.055. Op deze pagina bekijk je het actuele woningaanbod in Huizinge, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €134.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €223.055.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals natuurgebieden, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsHuizinge
Postcode9992
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Huizinge mei 2024

Bijgaand vind je het actuele woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, woningtypeen andere eigenschappen zoals energieneutraal of parkeeropties. Neem contact op met de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Westerwijtwerd, Toornwerd, Middelstum, Warffum & Usquert.

woning-te-koop-huizinge

Eigen appartement kopen in Huizinge

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 101 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en daarbij 1740 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Huizinge

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 – 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1280 kuub gas & 2500 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Huizinge is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 en 118 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2500 kWh elektriciteit en 1420 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Huizinge

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 & 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2600 kWh elektriciteit en 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 – 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 stroom (kWh) + 1830 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Huizinge

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Huizinge Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. D.m.v. de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen middelen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Huizinge

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Huizinge en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Huizinge geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 – €3.300. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Huizinge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Huizinge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Huizinge

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Huizinge en net daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Huizinge kopen?

In deze gemeente Eemsdelta vinden we circa 23.083 woonobjecten. Dit zijn 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 139 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €134.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €223.055. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Huizinge. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Huizinge?

Een woonhuis in Eemsdelta heeft een verbruik van gemiddeld 1400 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2560 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (900 kuub aardgas en 1740 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1830 m3 gas en 3190 kWh elektra). Veel eigenaren van huizen te koop in Huizinge passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Huizinge?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 24.678 inwoners in 11.591 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 gezinnen zonder kinderen en 3.493 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,07 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Huizinge?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Huizinge zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 9992.

Plaats een reactie