Woning kopen Middelstum

Ga je een woning kopen in Middelstum? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In de regio bestaan er allerhande faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 23.083 woningen (61% koophuis, 38,8% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €223.055. Op dit woningportaal vind je het woningaanbod in Middelstum, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Er is een mix van kleine appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €134.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €223.055.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsMiddelstum
Postcode9991
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Middelstum april 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we de beschikbare koopwoningen in april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamersen andere woningeigenschappen als verwarming of en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Huizinge, Westerwijtwerd, Warffum, Usquert & Zijldijk.

woning-te-koop-middelstum

Eigen appartement kopen in Middelstum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 & 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 900 m3 gas en +/- 1740 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Middelstum

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 109 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1280 kuub gas en tevens 2500 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Middelstum is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 – 112 m2.
 • Schatting: er wordt 2500 kWh elektriciteit + 1420 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Middelstum

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 122 m2 en 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2600 kWh elektra + 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 3190 elektra (kWh) en 1830 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Middelstum

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Middelstum Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de woning te bevestigen. D.m.v. aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Middelstum

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bieden wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Middelstum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Middelstum geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 – €2.900. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Middelstum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Middelstum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Middelstum

Recent (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Middelstum en omliggende plekken. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Middelstum kopen?

In de gemeente Eemsdelta zijn er ruim 23.083 huizen. Er zijn 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 139 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €134.000 en de gem. marktprijs is €223.055. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Middelstum. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Middelstum?

Een woonhuis in Eemsdelta heeft een verbruik van gemiddeld 1400 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2560 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 kuub gas en 1740 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3190 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Middelstum passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Middelstum?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 24.678 personen in 11.591 verschillende huishoudens. Het betreft 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 gezinnen zonder kinderen en 3.493 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,07 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Middelstum?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Middelstum bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9990, 9991.

Plaats een reactie